Markedspuls 35 – Krakk eller korreksjon?

Denne uken har markeder over hele verden falt mer enn vi har sett på flere år. Er dette et krakk eller en korreksjon? Hva kan man gjøre i en situasjon som dette?

I dette Markedspuls:
00:00 – 02:50 Intro.
02:50 – 06:20 Er markedet så dyrt at det må falle?
06:20 -11:00 Kina. Den utløsende faktor. Hva ventes?
11:00 – 16:50 USA – Ekstremt kortsiktig oversolgt.
16:50 – 20:30 Oslo Børs – Det ser ut som bunnen var mandag.
20:30 – 21:55 Dollarkurs og Oljepris (flat og ned).
21:55 – 24:00 Tesla, og diskusjon om teknisk vs fundamental analyse.
24:00 – 24:50 Oppsummering

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

For mer info om dette tema se mitt blogginnlegg Storekrak eller Vesle-Krak. Ellers har flere andre skribenter på Nordnetbloggen kommet med gode innlegg om temaet. Multiplene jeg går igjennom for USA-markedet er fra siden Multpl.com.

Det understrekes at dette ikke må sees på som noen offisiell anbefaling til investorer, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for andre i deres egen prosess med å tolke bevegelsene i markedet og tilpasse sine investeringer deretter i tråd med sin egen investeringsstrategi og risikotoleranse.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk Hasj-tagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

Toppbildet er fra Wikimedia Commons.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapierer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer