Gå til hovedinnhold
Aksje
First North Sweden
BIM

BIMobject

BIMobject

6,50SEK
−2,11% (−0,14)
Idag
Høy6,60
Lav6,50
Omsetning
0 MSEK
6,50SEK
−2,11% (−0,14)
Idag
Høy6,60
Lav6,50
Omsetning
0 MSEK
Created with Highcharts 11.2.0
Kvartalsrapport (Q1)
63 dager siden41min

Nyheter og Analyser

Nyheter og/eller generelle investeringsanbefalinger, eller utdrag av disse på denne siden og øvrige lenker, er produsert og levert av den spesifiserte leverandøren. Nordnet har ikke deltatt i utarbeidelsen, og har ikke gjennomgått eller gjort endringer i materialet. Les mer om investeringsanbefalinger.

Selskapshendelser

Kommende
2025 Kvartalsrapport (Q2)
1. aug.
Historisk
2024 Generalforsamling22. mai
2025 Kvartalsrapport (Q1)6. mai
2024 Kvartalsrapport (Q4)14. feb.
2024 Kvartalsrapport (Q3)25. okt. 2024
2024 Kvartalsrapport (Q2)2. aug. 2024
Data hentes fra Millistream, Quartr

Relaterte produkter

Ingen Nordnet Markets -sertifikater er tilgjengelig med det underliggende verdipapiret. Vis andre -sertifikater

Shareville

Bli med i samtalen på SharevilleEt fellesskap av investorer som deler innsikt og kunnskap i sine porteføljer.
Logg inn
  • 27. mai
    ·
    27. mai
    ·
    Bygg SaaS hot – Prosjektplanen er verdsatt til 5–6 ganger ARR. Setter gulvverdien for BIMobjects verdsettelse Monterro går inn som ny majoritetseier i Projektportalen – et nisjebasert SaaS-selskap for byggebransjen med digitale verktøy for tidsrapportering og fakturahåndtering. Selskapet har omtrent 270 kunder og vokser med 30 % per år. Lenke til DI-artikkelen: https://www.di.se/digital/effektiviserar-byggbranschen-far-ny-storagare/ Til tross for beskjeden fortjeneste (50 tusen SEK) og en omsetning på 15,8 millioner SEK, er verdsettelsen ifølge Di over 100 millioner SEK. Dette tilsvarer en EV/ARR-multiplum på 5–5,5x, basert på 20 millioner svenske kroner i gjentakende inntekter. Dette bekrefter trenden: investorer er villige til å betale en premie for SaaS-løsninger i byggebransjen – selv for enklere, lokale verktøy uten plattformeffekter eller en byråstruktur. * For BIMobject viser avtalen at flere etasjer i SaaS-løsninger for bygg er hevet. * Prosjektportalen mangler internasjonal rekkevidde, dataplattform, API-modeller eller AI-komponenter – men får likevel en sterk vurdering. Poenget? Markedet begynner for alvor å prise skalerbar digitalisering innen bygg og anlegg. For selskaper som BIM, med global tilstedeværelse og teknisk dyktighet, kan dette være starten på en ny reise med mange forskjellige løsninger. Prosjektportalen er et eksempel på en vertikal SaaS-aktør i byggebransjen som har klart å kombinere enkel funksjonalitet med høy vekstrate og stabil ARR. Til tross for lav lønnsomhet er selskapet verdsatt til over 100 millioner svenske kroner, noe som understreker markedets appetitt på digitale byggeløsninger. For BIMobject og andre mer avanserte SaaS/data-plattformer med økosystemambisjoner (inkl. CPQ, API, AI-funksjoner), signaliserer det at enda enklere systemer får attraktive multipler – noe som igjen bør legge press oppover på verdsettelsene for mer teknologitunge aktører med bredere rekkevidde. Samtidig bekrefter det absolutt at digitaliseringen av byggebransjen er i sterk vekst. Med 20 millioner svenske kroner i avdragsfrie fordringer er selskapet verdsatt til over 100 millioner svenske kroner – til tross for beskjedne overskudd. Det viser hvor sterkt multimarkedet er for nisjebaserte SaaS-selskaper innen bygg og anlegg. BIMobject, med sin globale rekkevidde, økosystemambisjoner og AI-støtte, har potensial til å spille i en helt annen liga – men verdsettes for tiden som et millionselskap. Denne avtalen understreker at verdien av BIM for tiden er sterkt undervurdert i forhold til markedets appetitt for byggeteknologi. BIM investerer sannsynligvis mer i AI-agentbaserte SaaS PaaS-løsninger, som har betydelig høyere verdsettelsesmultipler enn standard SaaS-modeller.
    30. mai
    ·
    30. mai
    ·
    Takk for de gode analysene dine, jeg er med på reisen – imponerende avkastning du har hatt over tid på porteføljen din! :)
  • 10. mai
    ·
    10. mai
    ·
    Jeg lyttet til BIMobjects rapportgjennomgang og gjorde litt research på saken... BIMobject rapporterte en omsetningsvekst på 6 % og en økning i ARR på 8 % (valutajustert) i 1. kvartal 2025. EBITDA-resultatet endte på –18 MSEK, tilsvarende en margin på omtrent –42 %. Det er tydelig at selskapet fortsatt er i investeringsfasen, men kontantbeholdningen på 223 millioner svenske kroner gir en «løpebane» på over 5 år. Det mest interessante var fremtidsutsiktene. Nye EU-forskrifter (CSRD, CBAM, GPP, etc.) driver digitaliseringen av byggesektoren – og BIMobject er direkte posisjonert som dataplattformen som muliggjør dette. De har allerede over 4 millioner registrerte brukere globalt. Så langt har BIMobject bare tjent penger på produksjonsfasen. Ved å legge til en andre inntektsstrøm (mot brukere), bygger de et toveis plattformcase – en klassisk SaaS-oppskrift for høyere multipler og nettverkseffekter. Administrerende direktør varslet at en premium-app for arkitekter vil bli lansert i andre halvår 2025, med en freemium-modell. Ved en konvertering på 2–4 % gir dette 80–160 000 betalende brukere. Det alene kan generere >240 MSEK i ARR – med en høy bruttomargin. 👉 Verdifaktorer å holde øye med: * Lansering av betalte tjenester til brukere (2. halvår 2025–2026) * AI integreres gradvis i plattformer og analyser *Plattformkonsolidering (Polantis stengt), teknisk integrasjon (Produkt + BIMobject) *Styrket styre med EQT Ventures, SaaS-spesialister og BIM-profil 🎯 Inngangspunkt og potensial for verdsettelse Aksjen handles for tiden rundt 7 svenske kroner, tilsvarende en markedsverdi på rett under 1 milliard svenske kroner (142,6 millioner aksjer). Dette betyr at markedet ennå ikke har priset inn større inntektsbidrag fra brukerbasen eller den økte etterspørselen etter digital produktinformasjon som følge av EU-lovgivning. Med en skalerbar SaaS-modell og en plattform som allerede brukes av arkitekter, produsenter og distributører globalt, er det potensial for en klar revurdering. Med 100 000 betalende brukere til 199 SEK/måned, 40 % EBITDA-margin og 15x EV/EBITDA-multiplikator, kan den isolerte SaaS-verdien rettferdiggjøre > 1,4 milliarder SEK – som er 40–50 % over dagens verdi, bare fra premiumtjenesten. Lanseringen av premium-appen finner sted i løpet av andre halvår. Hvis onboarding-data ser lovende ut, vil markedet avskrive dem lenge før kontantstrømmen vises i rapportene – typisk SaaS-oppførsel. Dette er ikke et «alt eller ingenting»-kunstprosjekt. Det er en velkapitalisert plattform med +4 millioner brukere, sterke eiere (EQT Ventures) og en bølge av EU-forskrifter i ryggen. Selv en lav konvertering kan gjøre mye. Dette er et asymmetrisk tilfelle: kontantposisjonen begrenser nedsiden, men oppsiden kan være 2–3 ganger så stor hvis konverteringen lykkes.
    11. mai
    ·
    11. mai
    ·
    Vil bare kommentere mitt forrige innlegg og spekulasjoner om EQT Ventures sin strategi rundt BIMobject og hvordan de sannsynligvis tenker og handler rundt sine BIMobject-beholdninger. Det er fortsatt naivt å tro at EQT Ventures, et av Europas mest profesjonelle venturekapitalhus, ville forbli i drift i ﹥6 år uten en exitstrategi basert på intern avkastning og timing. De hentet inn rundt 30 svenske kroner i forbindelse med emisjonen – med et IRR-krav på 20–25 % lander deres interne exit-mål på rundt 60 svenske kroner. Og det er ikke ønsketenkning, det er standard i fondslogikk. EQT sitter også i styret, noe som indikerer at de fortsatt ser uutnyttet verdi i plattformen – ikke minst innen brukermonetisering. De kunne lett ha kvittet seg med beholdningen mye tidligere hvis det bare var et spørsmål om å «ta det markedet gir». Det gjør de ikke. Tvert imot, det er nå forretningslogikken i selskapet begynner å bli realisert: plattformkonsolidering, AI, nye regler (CBAM, CSRD) og fremfor alt – premium mot +5 millioner brukere. Det blir selvsagt ikke noe bud på 60 SEK per aksje i dag, ettersom prisen ligger rundt 7 SEK. Det er ikke selve verdsettelsen som er poenget – det er hva EQT ikke har gjort som sier mye. De har hatt full mulighet til å selge i flere blokker i løpet av 2022–2024, til priser rundt 5–8 svenske kroner, slik Handelsbanken-fond og andre fond gjorde etter den andre emisjonen. TIN-fond solgte hele beholdningen sin i februar/mars. Til tross for dette har ikke EQT redusert sin posisjon med en eneste aksje, og dette i en periode der mange andre ventureeiere har tatt tap. Når et av Europas mest metodiske VC-hus velger å bli værende etter 6 år – med en plass i styret og innsikt i premiumstrategien – er det fordi de ser et rimelig scenario der de får sin IRR. Og den er ikke på 7 kr. Den er minst 3–5 ganger dagens pris. For meg er EQTs taushet et klarere kjøpsargument enn noen statsminister. Nå er det bare opp til BIM å utføre. Hvis dette kommer i gang – noe 3./4. kvartal sannsynligvis vil indikere – vil dagens pris på 7 SEK sannsynligvis være nesten irrelevant sammenlignet med hva exit-verdien kan være i 2026–2027. Dette er mine tanker om EQT og en mulig exit
  • 7. mai · Endret
    ·
    7. mai · Endret
    ·
    BIMobject Q1: EBITDA -18 millioner (-7,7 millioner) ettersom selskapet hadde gjort nødvendige SaaS-investeringer som resulterte i en overreaksjon. BIMobject Q1 ga en blandet pose. Nettoomsetningen på 43,4 millioner (39,6 millioner) var litt bedre enn konsensusforventningen på 43,25 millioner. Det var forverret EBITDA, høye forventninger, gevinsthenting etter en sterk oppgang, et generelt surt aksjemarked osv. som utløste og eskalerte gårsdagens fall. I de siste kvartalene har BIM økt investeringene i personell og eksterne ressurser for å støtte utviklingen av nye produkter og plattformer. Denne strategien har ført til økte kostnader og et forverret EBITDA-resultat, men har som mål å styrke selskapets langsiktige konkurranseevne og vekstpotensial. En del av SaaS-modellen deres, der investeringer tas i betraktning når forretningsmodellen justeres for vekstmodus. Når alt er på plass, har denne SaaS-modellen en tendens til å generere høyere fortjenestemarginer. * Personalkostnader: Økte med omtrent 26 % fra 1. kvartal 2024 til 1. kvartal 2025. Denne økningen skyldes hovedsakelig nyansettelser knyttet til lansering av nye løsninger, samt kostnader knyttet til insentivprogrammer og administrerende direktørskifte. * Andre eksterne kostnader: Økte med omtrent 39 % mellom 1. kvartal 2024 og 1. kvartal 2025. Økningen er primært knyttet til investeringer i eksterne konsulenter for produktutvikling og nye plattformer. Dette ble også fremhevet under rapportgjennomgangen. * Aktivert arbeid for egen regning: Doblet fra 1,2 millioner SEK i 1. kvartal 2024 til 2,8 millioner SEK i 1. kvartal 2025, noe som indikerer økt intern utviklingsaktivitet. * EBITDA: Forverret seg betydelig fra -7,7 millioner SEK i 1. kvartal 2024 til -18,1 millioner SEK i 1. kvartal 2025, noe som gjenspeiler økte investeringer i personell og eksterne ressurser. Negativ EBITDA i 1. kvartal ser dermed ut til å være et resultat av produktutvikling og markedsinnsats. Gårsdagens handel var sannsynligvis en overreaksjon. Jeg synes ikke at det forverrede EBITDA-resultatet bør overdramatiseres. Det er ganske vanlig at EBITDA er negativ for selskaper med BIMobjects type vertikale SaaS-modell med PaaS-elementer, spesielt før lansering av premiumtjenester. Dette gjelder spesielt i selskapets vekst- eller overgangsfase. Selskapets ledelse har tydelig uttalt at selskapet i 2025 vil gå over til vekstmodus, fra tidligere å ha slitt med snuoperasjoner og kostnadsbesparelser, omstrukturering av driften, fokus på produsenter, osv. Lyttet gjennom presentasjonen og fikk inntrykk av at BIMobject i løpet av 2024 og tidlig 2025 aktivt har utviklet og lansert flere premiumtjenester rettet mot produsenter, noe vi har sett i forbindelse med lanseringen av Bim.com og EandoX tidlig i 2025. Kort sagt: nye abonnementsplaner, forbedrede analyseverktøy, integrasjoner med designprogramvare og lansering av nye plattformer er investeringer som har ført til økte kostnader på kort sikt. Kommende triggere som jeg ser er valget av administrerende direktør, lanseringen av premiumtjenester mot brukere, mulige ytterligere oppkjøp eller samarbeid i tråd med det vi så i de siste PM-ene, eierstrukturen (siden det har vært ganske mange blokker som har skiftet hender, kan det antas at vi kan se et økt element av institusjonelt eierskap). Gitt dagens aksjekurs og faktorene nevnt ovenfor, er det mulig at BIMobjects aksjekurs vil nå 8 SEK i løpet av mai måned. Det vil imidlertid kreve positive nyheter eller utviklinger som styrker investorenes tillit til selskapet. Nå var også hele markedet surt i går med en nedgang på 1,27 % i den brede OMXSPI-indeksen og relativt avventende i dag. Den relative styrkeindeksen (RSI) har falt til 37,9, noe som kan indikere at aksjen er oversolgt og at en oppgang kan være mulig. I tillegg er det et gap på rundt 7 kroner å tette.
  • 6. mai
    ·
    6. mai
    ·
    BIMobject publiserte et notat i går kveld, kvelden før rapporten publiseres, om en intensjonsavtale om å kjøpe opp to AI-selskaper GreenMetrica (grunnlagt i 2024) og Lumea AI Platform (grunnlagt i 2013). Kjøpesummen er oppgitt til 13 millioner kroner, og betalingen vil bli gjort gjennom utstedelse av aksjer basert på gårsdagens sluttkurs på 7,32 kroner (nesten 1,8 % utvanning). Disse selskapene er mikrobedrifter med begrenset historisk omsetning, noe som betyr at BIMobject ikke primært kjøper kontantstrøm, men snarere teknologi, team/grunnlegger og strategisk evne til å bygge AI-baserte skalerbare SaaS-tjenester. GreenMetrica (grunnlagt i 2024) er et svensk selskap som spesialiserer seg på bruk av kunstig intelligens for å forbedre bærekraftsrapportering og ESG-datahåndtering. De tilbyr agentbaserte AI-løsninger som hjelper bedrifter med å automatisere og forbedre bærekraftsprosessene sine. Selskapet har jobbet med over 20 Fortune 100-selskaper og har teknologier som når over en milliard brukere globalt. Lumea er en litt merkelig fugl, men veldig spennende. Lumea (grunnlagt i 2013) er et amerikansk selskap som fokuserer på digital patologi og har utviklet en plattform som integrerer AI for å forbedre diagnostisk nøyaktighet og effektivitet i kreftdiagnostikk. Selskapet har en global tilstedeværelse og støtter over halvparten av det amerikanske urologimarkedet, samt ledende dermatologi- og gastroenterologigrupper. Ved første øyekast ser det ikke ut til at Lumea har en åpenbar forbindelse til BIMobject, som opererer innen bygg- og eiendomsteknologi (AEC/BIM). Men det finnes potensielle strategiske grunner til at teknologien eller teamet deres kan være relevant for BIMobject. Hvis AI-motorene deres er trent til å tolke og strukturere komplekse bildedata (f.eks. fra mikroskoper), kan teknologien tilpasses til å tolke tegninger, 3D-modeller eller skannet bygningsinformasjon. Disse to selskapene representerer banebrytende ekspertise innen sine respektive felt, og grunnleggerne deres har betydelig erfaring innen teknologi og medisin. Deres ekspertise og innovasjoner ser ut til å ha potensial til å bidra betydelig til BIMobjects strategi for å integrere AI og bærekraft i tjenestene sine. Nå kan man trygt anta at BIMobjects' planlagte lansering av betalte tjenester rettet mot selskapets 5 millioner brukere i 2025 er høyst sannsynlig. Noe å se etter i Q1-rapporten som publiseres i dag klokken 08:00. Disse to oppkjøpene styrker virkelig BIMobjects økosystem og bringer selskapet inn i AI-løsninger.
  • 1. mai
    ·
    1. mai
    ·
    Det ser ut som det foregår en viss gevinstuttak etter at aksjen har steget med nesten 100 % i år. 8kr-nivået ser ut til å være en BuySideLiquidity (BSL)-sone. Den nylige nedgangen har ikke blitt initiert av noen selskapsspesifikk hendelse. I kvartalsrapporten for 1. mai forventer jeg ingen større salgsvekst. Forvent en omsetning på 44,5 millioner (39,6 millioner) og en EBIT på -3,3 millioner (-9,9 millioner). Antallet nye produsenter har fortsatt å vokse i et uforminsket tempo. Det jeg ønsker å se i rapporten er mer hvordan de resonnerer rundt å kapitalisere på sine over 5 millioner brukere.
Kommentarene ovenfor kommer fra brukere på Nordnets sosiale nettverk Shareville og er verken redigert eller forhåndsvist av Nordnet. De innebærer ikke at Nordnet gir investeringsråd eller investeringsanbefalinger. Nordnet påtar seg ikke ansvar for kommentarene.

Ordredybde

SwedenFirst North Sweden
Antall
Kjøp
789
Selg
Antall
1 657

Siste handler

TidPrisAntallKjøpereSelger
602--
832--
572--
175--
7--
Høy
6,6
VWAP
6,55
Lav
6,5
OmsetningAntall
0 4 040
VWAP
6,55
Høy
6,6
Lav
6,5
OmsetningAntall
0 4 040

Det er viktig at du er klar over at aksjemarkedet kan både øke og minke i verdi. Selv om sparing i aksjer historisk sett har gitt god avkastning over tid, er det ingen garanti for fremtidig utvikling. Det er alltid en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Meglerstatistikk

Mest nettokjøp

Mest nettokjøp
MeglerKjøptSolgtNettoInternt
Anonym8 0718 07100

Mest nettosalg

Mest nettosalg
MeglerKjøptSolgtNettoInternt
Anonym8 0718 07100