Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Gambak er bull på NEL og Tomra

Hør mer om utviklingen på Oslo Børs og utsikter fremover i denne #pengepodden-episoden. Vi går også inn på enkeltaksjer som NEL, Tomra, Sparebank1 Midt Norge og Telenor. Gjest i studio er Petter Tusvik, porteføljeforvalter i Alfred Bergs norske aksjeteam. Petter er co-forvalter i det topprangerte Norge-fondet Alfred Berg Gambak, som er et av de mest populære fondene blant våre kunder.

I innledningen forteller Petter om Alfred Bergs forvaltningsstrategi, som kombinerer fundamental analyse med en momentumstrategi.

Mads Johannesen, Petter Tusvik, Bjørn Erik Sættem
Mads Johannesen, Petter Tusvik, Bjørn Erik Sættem

God avkastning på børsene første halvår

(fra 07:18) Oppgangen i starten av året var nok en rekyl etter den kraftige nedturen i fjerde kvartal. BNP-veksten har blitt noe nedjustert, likevel er avkastningen tosifret på de fleste børsene så langt i år. Oljeprisen har også steget betydelig så langt i år, og årsakene diskuteres.

NEL, Tomra, Sparebank1 Midt Norge og Telenor

(fra 12:00) Du får høre mer om allokeringen i Gambak-porteføljen:

NEL er den nest største aksjeposten, og Alfred Berg Gambak er nest største aksjonær i selskapet. Petter tror eksplosjonen på hydrogenfyllestasjonen i Sandvika er en midlertidig setback for selskapet. Hydrogensatsingen går for fullt internasjonalt, og NEL har en god posisjon i dette markedet. Hvem som skjuler seg bak Clearstream-aksjeposten, som er NELs største aksjonær, tas opp. Petter forteller videre at Alfred Berg har gitt kritiske tilbakemeldinger på det grisete nedsalget fra innsidere, som ble gjort før lockup-perioden var over.

En annen aksje som Alfred Berg liker, er Tomra. Selskapet driver ikke bare med panteautomater, men leverer også sorteringsutstyr for avfall, bær – og diamanter, forteller Petter.

Sparebank1 Midt Norge er en annen aksje som Petter har tro på. Dette er ingen typisk «sprek» Gambak-aksje, men er en aksje som passer godt inn i den defensive delen av porteføljen.

Største undervekt i Gambak er Telenor. Selskapet vokser ikke lenger, men er flinke til å kutte kostander, mener Petter.

Bjørn Erik forteller at Nordnet nylig har lansert en tjeneste med Nordnets utvalgte fond. Her er Alfred Berg Aktiv med blant de norske fondene, og ikke Gambak. Hør mer om årsaken til dette i episoden.

Positiv til andre halvår av 2019

(fra 34:57) Petter forteller at han mener utsiktene for andre halvår for selskapene på Oslo Børs ser greie ut. Resultatestimatene har blitt nedjustert noe, men P/E på Oslo Børs er fremdeles ikke spesielt høy.

De lange rentene i USA har falt 20 % i år, og dette fyrer opp aksjemarkedet. Rentefallet kommer som en følge av lavere vekst, økt usikkerhet, frykt for eskalering av handelskrig etc, noe som isolert sett er negativt for aksjemarkedet. Så langt har imidlertid den positive effekten fra rentefall veid tyngre enn de negative effektene av lavere vekst.

Petter forteller at den nye normen er at lave renter har kommet for å bli. Det som er farlig er at investeringene stopper opp på grunn av økt usikkerhet. Det har vi ikke sett hittil.

Sjekk ut intervjuet med Petter Tusvik fra tidligere i år:

Hør forrige episode av #pengepodden: Markedsoppdatering med vår nye analytiker – Roger Berntsen

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer