Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 19 – Renter som kommer og renter som går

I denne episoden kan du lære mer om obligasjoner, kreditt- og rentemarked, durasjon og High Yield. Karl Oscar Strøm får besøk av renteforvalter Nils Hast fra ODIN Forvaltning, og gir deg god innsikt i blant annet utviklingen i rentemarkedet. Nils forvalter blant annet fondet ODIN Kreditt, og sitter på solid kompetanse han gjerne deler med deg.

Skattereformen er et hett tema for tiden, og Anders og Karl Oscar snakker litt om hvordan den kan påvirke norske investorer. Som vanlig tar vi opp noen spørsmål fra engasjerte lyttere, og deler sparetips med #1krspart.

Fortsett å del, kommenter og foreslå tema med #pengepodden! Husk at vi er tilbake neste uke med en fersk episode av podcasten der du bestemmer innholdet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.11.2015 22:41

Jeg kikket inn på Odin Kreditt siden forvalteren virket å ha koll på tingene på podcasten. Men 6% annualisert avkastning siste fem år, 3% til nå i år, blir i laveste laget i forhold til hva man må kunne forvente? Forvalterhonorar på 0.75% av et aksjefond som har forventet avkastning på 10-20 prosent er kanskje greit, men for et investment grade obligasjonsfond spiser det opp litt vel mye av avkastningen?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2015 11:48

Ja, det er et relevant poeng. Om man syns det er en lite attraktiv deal bør man velge et annet fond.