Gå til hovedinnhold

Kapitalbeskyttede produkter.

En aksjeindeksobligasjon er et verdipapir som består av både en obligasjon og en opsjon. Obligasjonen gir deg en tryggere avkastning i form av renter. Renten investeres i en opsjon som gir deg en potensiell ekstra stigning.

Aksjeindeksobligasjoner kan kalles kapitalbeskyttende produkter. Det innebærer at utstederen må betale tilbake minst 100 prosent av den investerte kapitalen.

På den måten er kapitalen din beskyttet, og dersom markedet beveger seg i riktig retning får du dessuten avkastning på dette.

Test kunnskapen din.

Når du har lest deg opp kan du teste kunnskapen din ved å ta en test. Får du alt riktig får du muligheten til å handle med disse produktene.

Tenk på dette når du handler:

  • Likviditetsrisiko

Det kan være vanskelig for deg som investor å selge produktet videre før utløpsdatoen. Vær forberedt på å eie det frem til den forfaller.

  • Grad av deltakelse

Graden av deltakelse viser hvor mye av utviklingen til underliggende du får delta i. Det gir deg en oppfatning av hva den potensielle avkastningen din blir.

  • Tegningskurs over 100 prosent

Ved enkelte tilfeller har du mulighet til å tegne en overkurspremie som potensielt sett kan gi deg økt avkastning. Vær oppmerksom på at overkurspremien ikke er kapitalbeskyttet.

  • Avgifter

Som regel betaler du en kurtasje på 1-3 prosent når du handler kapitalbeskyttende produkter. Les alltid gjennom de fullstendige produktvilkårene.