Børsgruppen NMBU – En skuffende uke

Dette er vår ukerapport for uke 43!

Igjen er vi noe forsinket, målet fremover blir å legge ut rapporter i begynnelsen av hver uke, slik at de er så relevante som mulig. Det betyr ikke at denne rapporten ikke er relevant, tvert imot! Her er vår oppsummering av den forrige uken, en meget skuffende uke på Oslo Børs. Røde dager på børsen har naturligvis hatt konsekvenser for vår egen portefølje, men resultatsesongen trigger oss og vi har denne uken kjøpt oss inn i Elkem og The Scottish Salmon Company (heretter SSC).

Porteføljen vår i utgangen av uke 43 så slik ut, utdraget er hentet fra vår egen profil på Shareville. Dersom du ønsker å gå inn på profilen og ta en titt på vår portefølje, er du hjertelig velkommen til å besøke oss her.

http://www.shareville.no/medlemmer/brsgruppen-nmbu/wall

Shareville portefølje uke 43

Elkem

Analytikerne har allerede vært tvunget til å justere opp inntjeningsestimatene for Elkem i år, men vi tror forventningene fremdeles er for lave.  Elkem prises til kun 5.2x 2018 P/E og 6.5x 2019 P/E, hvilket indikerer sterkt oppsidepotensial hvis selskapet innfrir forventningene. Dette er bakgrunnen for at vi handlet i Elkem. Utgangspunktet var å kjøpe en liten post denne uken, og heller sikre oss med en stop-loss; dessverre falt den så kraftig grunnet kvartalstallene at salgsordren ikke gikk igjennom. Vi bestemte oss likevel for å beholde posten, da vi mener nøkkeltallene tilsier oppgang.

SCC

Kjøp grunnet ønske om enda mer eksponering mot sjømatsektoren så vi er oppe i rundt 15% i denne sektoren. SSC er et mindre selskap enn f.eks Marine Harvest eller Lerøy, og ganske lavt priset spesielt i forhold til P/E sammenliknet med andre sjømatselskap. Det gjør det til et enda mer «volatilt» selskap i sektoren som er litt mer riskbundet enn det Lerøy er.

Equinor

Energi er en sektor som pleier å levere bedre avkastning enn markedet i den siste delen av syklusen. Begrenset ledig kapasitet og sterk etterspørsel resulterer vanligvis i stigende oljepriser mot slutten av syklusen. Dette bidrar til sterk inntjeningsvekst for oljeselskapene samtidig som andre sektorer får høyere kostnader på grunn av oljeprisoppgangen.

Storebrand

Storebrand er en av få aksjer på Oslo Børs som, på grunn av garanterte avkastningsprodukter, har fordel av høyere renter. Inflasjonen trender oppover i USA og sentralbankene er i innstrammingsmodus, så vi synes det er fornuftig å ha en eksponering som kan drar nytte av høyere renter.

B2 Holding

Kursen er i en negativ trend og vi har redusert beholdningen, men vi tror den har falt litt mer en hva som er rett pris og beholder B2 i vår portefølje. 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer