BørsXtra onsdag – Sissener: hør ikke på aksjemeglere/om NAS/NANO/EQUINOR/ARCHER/EPR/ELKEM/AXA mm, shippingfavoritter

SHIPPING: Kepler Cheuvreux har 14 kjøpsanbefalinger i shipping med kursmål som innebærer en oppside på mellom 34 og 210 prosent. Meglerhusets favorittaksjer er LPG-rederiene Avance og BW LPG, råoljetankrederiene DHT og Frontline og LNG-selskapet Flex LNG. For disse opererer Kepler Cheuvreux med kursmål som gir et verdistigningspotensial på henholdsvis 210 og 166 prosent i LPG-frakt, 163 og 132 prosent i stortank og 94 prosent i LNG. Meglerhuset mener økt eksport av olje og gass fra USA til Kina er et logisk utfall på samtalene de to landene fører om handel og tollsatser. (FA)

KLAR TALE FRA SISSENER: I går deltok Jan Petter Sissener i en underholdende Ask Me Anything live video sending i regi Xtrainvestor som allerede er sett 5000 ganger og leverte klar tale og råd til privatinvestorer:

Om Norwegian – «min gut feeling tilsier en emisjonskurs på noen og seksti kroner», tror ikke på vesentlige merverdier i flyflåten, obligasjonen fortsatt god investering, kunne kanskje vært en fordel om styreleder Kise fortalte om fem beilere tidligere.

Om Equinor: Et fremoverlent selskap som tjener masse penger i Norge og surrer de bort i utlandet.

Om Archer: Stay away er vårt råd – ingen vet hva virksomhet i Sør-Amerika er verdt

Om Selvaag Bolig: Du betaler NOK 40 for en eiendomsmasse verdt NOK 60 og får en av Norges beste boligutviklere på kjøpet. Med direkteavkastning på ca 7,5% har jeg ingen problemer med å anbefale aksjen.

Om Nordic Nanovector: Ble anbefalt en av legebekjent og tok litt i emisjonen nå som aksjekursen var kommet ned. Binært case som ikke utgjør mer enn 0,75% av porteføljen.

Om rigg: Transocean er størst, likvid og med den største ordreboken – den aksjen man kan sove best med å eie innen rigg.

Om Oslo Børs: Håper mest på at Nasdaq av de to beilerne blir ny eier. Synd at Norge ikke har kapital og eierskap til at Oslo Børs heller kunne ekspandere utenlands med sine gode løsninger.

Verste skandale opplevd på børsen: Å hente inn kapital til Enitel der selskapet gikk dundrende konkurs få måneder etter at de hentet milliardbeløp. At Opticom ble tatt inn i hovedindeksen når den ble priset til NOK 32 milliarder.

Om Europris: Bare å lene seg tilbake og enjoy the ride.

Om Elkem: Hvis du tror på vekst i verdensøkonomien og det ikke blir handelskrig så er Elkem et kjempemorsomt kjøp. Markedet har allerede priset inn kommende nedjusteringer fra analytikere.

Mest fornøyd med: Storebrand der han deltok i refinansieringen i sin tid.

Om forbrukslånsbanker: Liker ikke konseptet, men skal du eie noen må det være Bank Norwegian pga unik distribusjon via samarbeidet med Norwegian Airs lojalitetsprogram.

Om Axactor: Livsfarlig fordi selskapet kjøper gjeld finansiert med gjeld. Liker ikke forretningsmodellen da det er innkreving fra de aller svakeste.

Råd til ferske investorer: Unngå å høre på meglere – og det kommer fra en som har arbeidet som megler i store deler av sitt liv. Gjør din egen analyse – ellers har du ikke mye i markedet å gjøre. Høre på meglere eller rykter på byen = nødt til å tape. Putt pengene i fond. Du må tåle å tape penger og å sitte gjennom urolige tider. Ikke belån aksjeporteføljen.

Om nøkkeltall: Vi liker veldig godt de med høye utbytter da det gir bedre nedsidebeskyttelse. Nevner Gjensidige, Ocean Yield, Selvaag Bolig. Ser på P/E, Pris/Enterprise Value. Liker ikke de med veldig mye gjeld og svingende inntjening.

Holder seg unna: Mest mulig unna farma og biotech – vanskelig å ha oversikt over hva konkurrenter verden rundt måtte bedrive. Synes shipping er vanskelig å forholde seg til – lett å komme seg inn og vanskeligere å komme seg ut samt mye asset spill og lite industri.

Om high frequency trading: En veldig uting. Helt sykt om avstand til børs eller tykkelse på kabel skal avgjøre om du tjener penger.

Beste norske toppsjef: Beste er ex Orkla-sjef Jens P Heyerdahl.

I kjent stil var Sissener frittalende og klar og dette ble en underholdende Ask Me Anything ledet av Nornes sjefsanalytiker Karl-Johan Molnes som du bl.a., kan se i vår gruppe på Facebook Norske Aksjer eller i Xtrainvestors live-kanal

NORDIC SEMICONDUCTOR: SEB nedgraderer aksjen fra hold til selg og kutter kursmålet til NOK 25 (33). SP1M kutter kursmålet til NOK 23 (25) – gjentar selg.

BØRSXTRA:Står du ikke på emaillisten? Du kan få denne morgenrapporten rett i mailboksen din om morgenen ved å registrere deg her! https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/f3o3b3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. Xtrainvestor, its holding company or staff in Xtrainvestor may perform services for, solicit business from, hold long or short positions in, or otherwise be interested in the investments (including derivatives) of any company mentioned in the publication or report. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.

Xtrainvestor
Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer