Gå til hovedinnhold

Nye ETFer fra Xtrackers og HanETF tilgjengelig for spareavtale

Tidligere i år la vi til en rekke nye ETFer som du har muligheten til å opprette en spareavtale i – og slippe kurtasje. Blant de nye ETFene kan du eksponere deg mot flere sektorer og megatrender som teknologi, digitalisering, bærekraftig energi, demografiske endringer, helse og small cap. Nå styrker vi tilbudet ytterligere med ETFer fra Xtrackers og HanETF. Gjennom disse ETFene kan du blant annet investere i cannabis-industrien, kunstig intelligens (AI), «big data», skybasert teknologi, og helsesektoren.

ETF står for Exchange Traded Funds eller børsnoterte fond på norsk. Fordelen med ETFer kontra ordinære fond er at ETFer ofte har lavere kostnader enn ordinære fond, samt at ETFer handels i realtid på børsen. Du vet dermed nøyaktig kjøp- og salgskurs, og du kan komme raskere inn og ut av ETFer enn vanlige fond. Ulempen med ETFer er at du må betale kurtasje (unntak: månedlig spareavtale i utvalgte ETFer) og valutavekslingsgebyr ved kjøp og salg. Du kan lese mer om ETFer her.

Nye ETFer i spareavtale-utvalget

HanETF (årlig avgift):

Xtrackers (årlig avgift):

ETFer som har blitt lagt til tidligere:

Land og regioner (årlig avgift):

Tema/megatrender(årlig avgift):

Disse ETFene fjernes ved årsskifte:

Samtidig som vi legger til nye ETFer i spareavtale-utvalget så fjerner vi noen av de minst populære ETFene. Hvis du sparer i en av de utgående ETFene så kan du fortsette med dette ut året 2020. Fra og med 05.01.2021 har du ikke lenger muligheten til å spare i disse ETFene gjennom månedlig spareavtale hos Nordnet.

Merk at hvis du har en spareavtale opprettet på en av de utgående ETFene, og du tar bort denne spareavtalene før nyttår, så har du ikke muligheten til å legge den til igjen. Det er heller ikke mulig å gjøre endringer i en spareavtale som inngår i utgående ETFer, med mindre den utgående ETFene fjernes fra avtalen.

ETF-spareavtale hos Nordnet

Fordelen med månedlig sparing er at du reduserer risikoen for å kjøpe på et dårlig tidspunkt, ved å kjøpe både når det er billig, og når det er dyrere.

Med Nordnets månedlige spareavtale i ETFer kan du selv velge inntil fire ETFer du ønsker å investere i hver måned. Handler som settes opp via spareavtalen er kurtasjefrie og trekkes automatisk hver måned.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
15 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Edd
Edd
18.11.2020 21:27

Kan dere få bedre frem om ETFene er bygd opp av derivater (motpartsrisiko)?

Gjest
Gjest
11.09.2020 15:48

Hei, jeg lurte på om ved spareavtale i etf er kurtasjefri ved salget også?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.09.2020 18:28

Nei, det er ikke kurtasjefritt ved salg.

Gjest
Gjest
11.09.2020 11:50

Kan dere legge til UBUD – UBS ETF (IE) Solactive Global Pure Gold Miners UCITS ETF ?
ISIN: IE00B7KMNP07

https://www.nordnet.no/market/etfs/16141930-ubs-etf-ie

Gullminings etf.

Sist endret 1 år sideniden
Gjest
Gjest
11.09.2020 08:39

Flott at dere tar inn gaming og gull! Men jeg finner ikke IS3N iShares Core MSCI EM IMI. Dette er jo en fantastisk god, bred og kostnadseffektiv ETF for å få tilgang til emerging markets. Er den på vei ut?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.09.2020 18:32

Joda, den er der 🙂

Gjest
Gjest
16.06.2020 23:23

Smale etfer dette. Hvorfor ikke tilby qqq etf, enkel eksponering mot det beste og likvide av teknologi?

Gjest
Gjest
10.06.2020 12:44

Skuffende å se at dere fjerner IUSA når dette var en av favorittene.

Når trer endringene i kraft? Vil spareavtalen min slutte å virke?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.08.2020 10:38

Det samme lurer jeg på. Alt i alt opplever jeg vilkårene for ETF sparing som veldig uklare. like spent hver måned om noe går gjennom. Og Nordnett gidder jo ikke å svare….

Sist endret 1 år sideniden
Gjest
Gjest
09.06.2020 14:10

Hei.
Finnes det noen måte slippe de store valutagebyrene? Dere har jo fjernet valutakonto fra ASK og jeg synes vekslingsgebyrene er alt fpr dyre.

David
David
Svar på  Gjest
18.11.2020 18:29

Man kunne jo tenke seg en hypotetisk ASK og/eller IKZ denominert i for eksempel Euro, dersom lovverket tillot dette. Så måtte man bare ha valutakonto hos Nordnet og evt. også hos sin eksterne bank for å overføre penger inn og ut. For kunder som investerer mye i ETFer, måtte det jo absolutt være en fordel.

Gjest
Gjest
09.06.2020 11:02

BlackRock iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)
iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Dist)
BlackRock iShares Euro Dividend UCITS ETF EUR (Dist)

Disse 3 er jo essensielle ETF for utbytte fokusert månedssparing. Så hvorfor i all verden tar dere ut kjernen i mange småsparere sin portefølje?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.06.2020 15:57

Hei, vi beholder likevel BlackRock iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist). Blogginnlegget oppdateres nå.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.06.2020 00:00

topp! men dere mangler fremdeles emerging markets og europa utbytte etf i månedsporteføljen. må jo spare globalt

Gjest
Gjest
09.06.2020 09:44

Flott om dere kan legge til xact sine etf’er som spare avtale! 🙂
Mvh
Halvor