Gå til hovedinnhold
Dette er et betalt samarbeid med Global X.

Investeringsmuligheter i uran.

ETFer fra Global X.


Kjernekraft er en ren, effektiv og essensiell kilde til elektrisitet som brukes til å oppfylle verdens økende energibehov. Kjernekraft kan produsere elektrisitet på større skala samtidig som klimagassutslipp minimeres.

Uran - drivstoffet for kjernekraft

Uran gjør det mulig for kjernekraftverk å generere elektrisitet. En enkelt uranpellet, som er litt større enn et viskelær, inneholder energiekvivalenten til et tonn kull, tre fat olje eller 17 000 kubikkfot naturgass.¹ Global kjernekraftproduksjon driver hovedsakelig etterspørselen etter denne varen. Til tross for forventet vekst i kjernekraft, og en tilsvarende økning i behov for uran, er det noen ganger vanskelig å få tilgang til denne råvaren. Uran handles med lav likviditet på futures-markedet og det er eierskapsbegrensninger knyttet til bruken av uran i våpenproduksjon.

1) GE Hitachi Nuclear Energy. (n.d.) Nuclear power basics. General Electric. Åpnet 19. april 2022.

Rohan Readdy, Director of Research i Global X, har skrevet en artikkel hvor han nøye forklarer hva uran er og dets bruksområdet. Les artikkelen her og se intervjuet med Rohan.

Thumbnail Image

Global X ETFs - Uran ETF hos Nordnet

The Global X Uranium ETF (URNU) gir investorer tilgang til et bredt spekter av selskaper som er involvert i utvinning av uran og produksjon av kjernefysiske komponenter, inkludert det som omfatter utvinning, raffinering, leting eller produksjon av utstyr for uran- og atomindustrien.Start månedlig sparing

Global X Uranium UCITS ETF - USD Accumulating
Logo: Global X Uranium UCITS ETF - USD Accumulating ()
Årlig avgift
0,70%
Eiere
2 866
1 år
+64,71%
Risiko
Bærekraft
Morningstar Rating
0 stars

Viktig å vite om risiko og avkastning.

Dette er ikke og skal ikke tolkes som en investeringsanbefaling eller anmodning om å tegne, kjøpe eller selge verdipapirer. Når du tar en investeringsbeslutning må du basere den på din egen vurdering og ta hensyn til dine mål og økonomiske situasjon.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Historisk utvikling er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.

Det er alltid risiko forbundet med investering og finansielle verdipapirer.

Global X - Se nye muligheter

I mer enn et tiår har Global X med sine ETFer jobbet for å styrke investorers muligheter med nye smarte løsninger.

Global X ETFs er et heleid datterselskap av Mirae Asset Financial Group, en global industrileder med 46 kontorer og over 12 000 ansatte over hele verden. Konsernet ble grunnlagt i 1997 som et av Asias banebrytende forvaltningsselskaper, og har nå omtrent 648 milliarder USD under forvaltning på tvers av en samlet portefølje som inkluderer eiendom, forsikring, private equity og venture capital.¹

1) As of December 2021Ofte stilte spørsmål om spareavtale i ETFer.


Thumbnail Image