Netfonds blir
Nordnet.

Hva betyr dette for deg nå?

Helgen 8.- 9. juni blir Netfonds en del av Nordnet.
Sammen jobber vi for å skape en enda bedre investeringsopplevelse for deg som kunde.

I løpet av helgen 8.-9. juni ble innehavet ditt (kontanter og/eller verdipapirer) flyttet til Nordnet, og for at du skal komme godt i gang får du et introduksjonstilbud som du kan lese mer om nedenfor.

Du skal allerede ha mottatt informasjon på e-post/brev og i noen tilfeller over telefon. I tillegg oppdaterer vi denne siden i tiden fremover. Har du spørsmål eller mangler du informasjon – ta kontakt med oss. Kontaktinformasjon finner du lenger nede på siden.

I helgen 8. - 9. juni ble kundeforholdet ditt flyttet fra Netfonds til Nordnet. Benytt BankID eller BankID på mobil, eller brukernavn og passord hvis du er foretakskunde for å logge inn på nordnet.no.

Du kan nå logge deg inn på nordnet.no og handle som normalt.

Hvis du kun har hatt et Netfonds-kundeforhold fra tidligere må du svare på spørsmål om hvor kapitalen din kommer fra, formålet med kundeforholdet, handlene dine, med mer. Vi er pliktige til å innhente denne informasjonen, og svarene dine behandles konfidensielt og i overenstemmelse med personopplysningsloven.

Som bank må vi forsikre oss om at du har nok kunnskap om produktene og risikoene. Derfor kan du velge selv hvilke kunnskapstester du ønsker å ta dersom du ønsker å handle komplekse verdipapirer.

Nei, fra og med 10. juni vil ditt kundeforhold være hos Nordnet.

Kundekveld med markedsutsikter

I løpet av mai hadde vi to kundekvelder, der vi blant annet fortalte mer om sammenslåingen mellom Netfonds og Nordnet, og fordelene det gir deg som kunde. Opptaket fra denne delen kan du se her.

Hvilke priser får jeg?

For at du skal få en best mulig start hos Nordnet tilbyr vi deg et velkomstilbud til og med 30. september. Alle Netfonds-kunder vil i denne perioden få gunstig kurtasje og gratis tilgang på strømmende realtidskurser på Oslo Børs og NASDAQ OMX. Du får også gratis tilgang til handelsverktøyet Infront Web Trader frem til 31. august. Se prisene som gjelder for deg i tabellen under.
Etter velkomsttilbudet utløper gjelder prislisten til Nordnet. Se fullstendig prisliste her.

Ordinære priser.

Min. 1 NOK (0,035 %) i hele Norden

Min. 49 NOK (0,09 %) øvrige markeder

Infront Web Trader**

Strømmende realtidskurser***

Active Trader

Min. 1 NOK (0,029 %) i hele Norden*

Min. 59 NOK (0,059 %)øvrige markeder*

Infront Web Trader**

Strømmende realtidskurser***

* Gjelder for kunder som har hatt bonusvilkår i løpet av 2019.
**Infront Web Trader kan aktiveres under «Mine sider» og «Avtaler og abonnement» for de tre første månendene, dvs, ut august.
***Vi tilbyr strømmende realtidskurser (Level 1 og Level 2) ut 2019 på Oslo Børs. I tillegg tilbyr vi dette på NASDAQ OMX i perioden.

Spørsmål om kontoen din.

Ja, alle dine konti med innehav (kontanter og/eller verdipapirer) hos Netfonds ble flyttet til Nordnet helgen 8.-9. juni. Tomme konti uten historiske transaksjoner ble ikke flyttet over til Nordnet.

Nei, VPS-kontoene dine overføres til Nordnet.

For at du skal få en best mulig start hos Nordnet tilbyr vi deg et velkomstilbud til og med 30. september. Se prisene som gjelder for deg i tabellen over.
Etter velkomsttilbudet utløper gjelder prislisten til Nordnet. Se fullstendig prisliste her.

Ja, vi anbefaler at du registrerer nytt kontonummer på nordnet.no, slik at du enkelt kan gjøre fremtidige innskudd og uttak. Du kan registrere nytt kontonummer på nordnet.no fra og med 10. juni.

Ja, dine tidligere aktive kontoer blir speilet og nye kontoer er opprettet. Alle dine verdipapir og kontanter ble automatisk flyttet over til disse kontoene 8.-9. juni.

Hvis du allerede har en Nordnet-konto så vil denne stå uberørt, mens innehavet ditt (verdipapir og kontanter) på kontoene dine fra Netfonds flyttes inn i nye kontoer.

Nei. Kontoene dine har kostnadsfritt blitt flyttet til Nordnet.

Du må registrere et bankkontonummer fra din dagligbank for å ta ut penger automatisk. Det er ikke mulig å overføre penger via vår automatiske løsning til andre konti enn de du har registrert inne på Nordnet-kontoen din. Dette øker din sikkerhet. Du kan registrere en konto på kontoavtalen når du blir kunde, eller innlogget på kontoen. Du kan registrere én eller flere kontoer under menypunktet "Mine sider" og "Uttak".

På våre nettsider kan du enkelt ta ut penger fra Nordnet til en ekstern bankkonto i ditt navn. Du finner vår automatiske overføringsløsning under menypunktet “Mine sider” og “Uttak”. Merk at du ha registrert en konto for å gjennomføre automatiske overføringer. Det er ingen avgifter for å overføre penger via vår automatiske løsning. I de fleste tilfeller vil det bli trukket en administrasjonsavgift på uttak som håndteres manuelt av Nordnet. Merk at det vil ikke være mulig å gjøre uttak før 11. juni.

Du overfører penger til kontoen din på samme måte som du betaler en regning. Bruk bankkontonummeret for kontoen din og det personlige KID-nummeret ditt. Legg merke til at bankkontonummer for Investeringskonto Zero og Aksje- og fondskonto er forskjellige. Merk at du kan ikke sette inn penger før 11. juni.

Du finner kontonummer og KID-nummer for innskudd til kontoen din når du er innlogget under menypunktet "Mine sider" og "Innbetalinger". Legg merke til at bankkontonummer og KID-nummer for Investeringskonto Zero og Aksje- og fondskonto er forskjellige.

KID-nummer benyttes for å identifisere innbetalingene til kontoen din. Du har fått tildelt et unikt KID-nummer knyttet til kontoen din. Når du overfører penger fra banken din til Nordnet-kontoen din må du angi KID-nummer i KID-nummerfeltet. Du finner KID-nummeret ditt når du er logget inn under "Mine sider" og "Innbetalinger". Kontoopplysningene dine ser du øverst til høyre på siden.

Under menyen «Mine sider» og «Avtalegiro» kan du aktivere Avtalegiro enkelt med BankID og BankID Mobil. Gå så inn i nettbanken din etter du har fullført prosessen og sjekk at den er aktivert, og evt. godkjenn avtalen, hvis det kreves.

Velger du å få Avtalegiroen tilsendt i posten vil du få denne i løpet av 2-3 dager, sammen med en ferdigfrankert svarkonvolutt. Når vi mottar denne tar vi kontakt med Nets og sørger for at avtalen blir registrert. Dette kan ta 40 dager til det er ferdig registrert.

Et manuelt uttak kan gjøres dersom du ikke har innloggingsopplysningene tilgjengelig og ønsker å ta ut pengene på en annen måte enn å gjøre det selv via webtjenesten. Et slikt uttak medfører et administrasjonsgebyr som trekkes fra din Nordnet-konto samtidig med uttaket. Priser for dette kan du se i vår prisliste. For å utføre et manuelt uttak kan dette kun gjøres ved å fylle ut og signere blanketten Uttak og legge ved kopi av din legitimasjon. Dette kan sendes til oss per post eller via meldingssentralen. Merk at du ikke kan gjøre uttak før 11. juni.

Spørsmål om verdipapirhandel

Hos Nordnet kan du handle aksjer direkte på børsene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, USA og Canada. I tillegg kan du handle aksjer på London-børsen og EURONEXT via meglerbordet.

Du kan handle derivater på Oslo Børs som normalt. Nordnet har en avtale om derivathandel med NASDAQ OMX, og ikke Oslo Børs. Det betyr at du må inngå en ny avtale for å kunne fortsette å handle derivater etter at kundeforholdet ditt er flyttet til Nordnet. Merk! Du må også legge ved attestert legitimasjon sammen med avtalen eller fylle ut "Bekreftelse av legitimasjonlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu ". Via NASDAQ kan du handle opsjoner for norske selskaper og for øvrige nordiske selskaper.

Aksjene flyttes over til Nordnet helgen 8.-9. juni og du vil kunne fortsette å handle de samme aksjene på Nordnet så snart markedene åpner for handel 10. juni. (Merk! Det norske og danske markedet holder stengt 10. juni)

Spørsmål om Trading Software.

Helgen 8. – 9. juni byttes PrimeTrader ut med nordnet.no, Infront Web Trader og Infront Active Trader. Er du interessert i strømmende realtidskurser får du det på nordnet.no.

Nordnet har også en nyutviklet mobilapp (både Android og iOS) som erstatter PrimeTrader Touch.

Med Infront Web Trader har du mulighet til å sette opp og skreddersy ditt eget oppsett.

Du finner en oversikt over kursinformasjonen Nordnet tilbyr i prislisten under punktet "Kursinformasjon".

Nordnet har app for både IOS og Android. Finn ut mer om appen eller last den via knappene under.

Spørsmål om finansiering.

Nei, modellen for verdipapirbelåning er litt annerledes da det ikke stilles egenkapitalkrav på samme måte som du er kjent med hos Netfonds. Finn ut om Nordnets verdipapirbelåning. 

Ja, det er fullt mulig å shorte aksjer hos Nordnet. Se hvilke aksjer som er tilgjengelig for shorting.

Nordnet har ikke samme oppsett for utlån til shorthandel. På deres kapitalforsikringskonto, Investeringskonto Zero, lånes norske aksjer ut automatisk. Hvis aksjene dine lånes ut får du en kvartalsvis renteutbetaling. Renteinntekten din baseres på beholdningen din, størrelsen på denne, hvor lenge du har den og etterspørselen etter å låne de aktuelle aksjene. Du kan disponere aksjene som normalt, og hvis du ønsker kan du reservere deg mot utlån.

Ja, Nordnet tilbyr verdipapirbelåning hvor du stiller porteføljen din som sikkerhet. Finn ut om Nordnets verdipapirbelåning.

Spørsmål om fondshandel.

Nordnet tilbyr handel i over 600 fond fra fondsforvaltere over hele verden. Nordnet tilbyr også digital rådgivning som hjelper deg med å finne frem til en fondsportefølje som er tilpasset din sparehorisont og risikoevne.

Nordnet tilbyr handel i over 600 fond i dag, og de aller fleste verdipapirfondene som du har invester i hos Netfonds finnes også tilgjengelig hos Nordnet. Har du fond som Nordnet ikke tilbyr i dag, så ble disse flyttet ved overgangen til Nordnet. Vi kommer fortløpende til å informere dersom du må foreta deg noe spesielt.

Nordnet har digital rådgivning som hjelper deg med å finne frem til en fondsportefølje som er tilpasset din sparehorisont og risikoevne. Du kan også snakke med Nordnets Spare-og investeringscoach for å få veiledning. Dersom du ønsker at Nordnet håndterer fondsforvaltningen for deg automatisk så tilbys dette også via Nordnet Smarte Porteføljer.

Ja, men handelstiden kan endres. Samme dag som du legger inn ordren sender Nordnet ordren til fondsforvalter under forutsetning at ordren er registrert før kl. 08.30. Du kan legge inn ordre 24 timer i døgnet på nordnet.no, men dersom ordren er lagt inn etter kl. 08.30 på hverdager sendes ikke ordren til fondsforvalter før neste virkedag.

Nordnet kan ikke garantere at ordren utføres på en bestemt dato, men bare en beregnet handelsdato*. Det er fondsforvalters rutiner som avgjør hvilken kurs du får samt når fondene vises på kontoen din.

*Handelsdato er den dagen kjøp eller salg gjennomføres. Det er den dagens kurs som transaksjonen gjennomføres til. For mer informasjon om en spesifikk fondsforvalters rutiner kan du ringe kundeservice på 23 33 30 23.

Handelstider fond:

Fond

Kjøp og salg

Synlig i kontooversikt

Nordiske fond

0-2 dager

1-5 dager

Øvrige fond

0-4 dager

2-6 dager


Vilkårsendringer og nye vilkår.

Hovedkontoen du har i dag er stort sett lik den tilsvarende kontoen hos Nordnet. Hovedkonto/standardkonto tilsvarer det som kalles Aksje- og fondskonto hos Nordnet. Vilkårsendringen for denne kontotypen går først og fremst på avtalens oppsett og ordlyd. Dette er de nye vilkårene: Allmenne bestemmelserlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Allmenne vilkår for handel med finansielle instrumenterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu .

Du vil fortsatt være dekket av innskuddsgarantien opptil NOK 2 000 000, og ha tilgang til et bredt univers av finansielle instrumenter.

Dersom du handler med derivater, bedriver shorthandel eller låner ut enkeltaksjer i porteføljen din, vil overgangen til Nordnet medføre endringer. Les mer om dette nedenfor.

Mens vi i Netfonds har vilkår tilknyttet flere tjenester i vår Rammeavtale, herunder kreditt, er disse skilt ut i egne avtaler hos Nordnet. Endringen medfører derfor at kredittavtalen skilles ut i et eget dokument.

Hvis du har belåning på Aksje- og fondskontoen (hovedkontoen) innebærer vilkårsendringen at din kreditt etter overgangen til Nordnet vil reguleres av de overnevnte vilkårene i Nordnets kredittavtale for Aksje- og fondskonto. Vi gjør deg oppmerksom på at endringen medfører at du fremover vil ha en rammekreditt som ikke er tidsbegrenset i motsetning til de enkeltstående og tidsavgrensede kredittene som ytes under gjeldende vilkår. Endringen gir derfor deg som kunde større sikkerhet når det gjelder tilgangen til kreditt, og det vil ikke lenger være nødvendig å fornye kreditten etter 30 dager.

Vi gjør deg videre oppmerksom på at det etter gjeldende vilkår følger at kreditten fritt kan overdras, forutsatt at dette ikke strider mot lov eller forskrift. Finansavtaleloven § 45 oppstiller et forbud mot å overdra krav til andre enn finansforetak eller lignende institusjoner dersom kunden ikke samtykker. De nye vilkårene inneholder ikke en henvisning til lovmessige begrensninger i overdragelsesretten, men finansavtalelovens begrensninger gjelder naturligvis likevel. Forskjellene i gamle og nye vilkårs bestemmelser om overdragelsesrett medfører derfor ikke en reell endring.

Vilkårene for din aksjesparekonto hos Netfonds vil bli endret i forbindelse med fusjonen med Nordnet. Dette innebærer at følgende vilkår vil gjelde for din aksjesparekonto etter overgangen til Nordnet: Nordnets aksjesparekontoavtalelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Allmenne bestemmelserlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Allmenne vilkår for handel med finansielle instrumenterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Nordnets aksjesparekontoavtale er tilnærmet lik den avtalen du har hos Netfonds i dag, og medfører først og fremst ordlydsendringer. Vilkårene i de to øvrige punktene erstatter Rammeavtalen du har med Netfonds i dag, slik de også vil gjøre for din hovedkontoavtale.

Mens vi i Netfonds har vilkår tilknyttet flere tjenester i vår Rammeavtale, herunder avtale om kreditt, er disse skilt ut i egne avtaler hos Nordnet.

Hvis du har belåning på aksjesparekontoen innebærer vilkårsendringene at din kreditt etter overgangen til Nordnet vil reguleres av vilkårene i Nordnets kredittavtale for aksjesparekontolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. Vi gjør deg oppmerksom på at endringen medfører at du fremover vil ha en rammekreditt som ikke er tidsbegrenset i motsetning til de enkeltstående og tidsavgrensede kredittene som ytes under gjeldende vilkår. Endringen gir derfor deg som kunde større sikkerhet når det gjelder tilgangen til kreditt, og det vil ikke lenger være nødvendig å fornye kreditten etter 30 dager.

Vi gjør deg videre oppmerksom på at det etter gjeldende vilkår følger at kreditten fritt kan overdras, forutsatt at dette ikke strider mot lov eller forskrift. Finansavtaleloven § 45 oppstiller et forbud mot å overdra krav til andre enn finansforetak eller lignende institusjoner dersom kunden ikke samtykker. De nye vilkårene inneholder ikke en henvisning til lovmessige begrensninger i overdragelsesretten, men finansavtalelovens begrensninger gjelder naturligvis likevel. Forskjellene i gamle og nye vilkårsbestemmelser om overdragelsesrett medfører derfor ikke en reell endring.

Vilkårene i din kapitalforsikring hos Netfonds Livsforsikring vil bli endret i forbindelse med fusjonen med Nordnet Livsforsikring slik at vilkårene vil bli likelydende med Nordnet Livsforsikrings vilkår. Etter fusjonen vil depotforvalter også flyttes fra Netfonds Bank AS til Nordnet Bank AB. Dette innebærer følgende vilkårsendringer for deg som kunde hos Netfonds:

  • Forsikringsvilkårene tilknyttet din kapitalforsikring hos Netfonds, blir likelydende Nordnets vilkår for kapitalforsikring. Etter overgangen til Nordnet vil din kapitalforsikring dermed reguleres av følgende vilkår: Forsikringsvilkårlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.
    I all hovedsak består endringene av forskjeller i hvordan vilkårene er formulert og strukturert.
  • Som følge av at depotforvalter byttes til Nordnet Bank AB, vil du også omfattes av Nordnets Allmenne bestemmelserlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Allmenne vilkår for handel med finansielle instrumenterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Etter overgangen til Nordnet vil din kapitalforsikring i all hovedsak fremstå lik. Nordnet Livsforsikring har imidlertid nylig innført et nytt aksjeutlånsprogram for sin kapitalforsikring, hvor aksjer i porteføljen lånes ut til større institusjonelle aktører. Nordnet Livsforsikring tar motpartsrisikoen i dette programmet, og det stilles sikkerhet for 105 % av de verdiene som lånes ut. Du kan kjøpe og selge aksjer i din beholdning akkurat som før. Etter dekning av kostnader sitter du som kunde igjen med en ekstrainntekt. Alle kunder omfattes automatisk av dette programmet, men du kan når som helst velge å reservere deg mot utlån av aksjer. Les mer herlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Videre vil man forsøke å videreføre den belåningsmulighet som har eksistert for Netfonds’ kapitalforsikring. Nordnet jobber her med å få på plass en løsning, og vil komme tilbake med mer informasjon.

Nordnets Livsforsikrings forsikringsvilkår tillater ikke at det inngås forsikringsavtale med bedrifter i motsetning til Netfonds Livsforsikrings gjeldende vilkår. Dersom du har inngått forsikringsavtale med Netfonds Livsforsikring som bedriftskunde vil denne avtalen likevel bli videreført under de nye vilkårene.

Vær oppmerksom på at prislisten verken hos Netfonds Livsforsikring eller Nordnet Livsforsikring er regulert i vilkårene, og at dette ikke er et varsel om endring av priser. Netfonds Livsforsikring og Nordnet Livsforsikring vil komme tilbake med mer informasjon rundt dette.

Vilkårsendringen vil gjelde fra og med 9. juni.

Ved inngåelse av en kontoavtale eller avtale om et produkt, vil du hos Netfonds og Nordnet også motta diverse informasjonsdokumenter, f.eks. «Informasjon om egenskaper og risiko», «Informasjon om behandling av personopplysninger» m.m. Hos Nordnet finner du disse dokumentene herlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. Her vil du også finne vilkår for de øvrige tjenestene Nordnet tilbyr.

Øvrig.

Hos Nordnet vil du kunne logge deg inn med både BankID på mobil og vanlig BankID. Hvis du er foretakskunde eller foresatt av en mindreårig kunde skal du ha mottatt informasjon om hvordan du skal logge på første gang. Ta kontakt ned Nordnet om du/dere ikke har mottatt dette.

Første gang du logger deg inn på nordnet.no vil du bli bedt om å logge deg inn med BankID. Deretter vil du kunne sette ditt eget brukernavn og passord. Du kan også skru av muligheten for brukernavn og passord dersom du ønsker det. Vi anbefaler at du fortsetter å benytte deg av BankID.

Merk! Foretakskunder og foresatte av mindreårige kunder skal ha mottatt egen informasjon vedrørende innlogging. Kontakt Nordnet kundeservice dersom du/dere ikke har mottatt dette.

Ja, etter at du har identifisert deg med BankID første gang så kan du velge ditt eget passord.

Ja, Nordnet kommer med en egen løsning for dette i nær fremtid. Hvis du allerede har en API-avtale vil du bli kontaktet. API-løsningen for Netfonds kommer ikke til å bli videreført.

Du kan opprette valutakontoer i NOK, SEK, DKK, EUR, USD og CAD. Hvis du for eksempel har aktivert en valutakonto for USD, handler du amerikanske aksjer automatisk fra valutakontoen din. Du kan føre over penger til valutakontoen før du handler, eller etter at du har gjennomført handelen i USD for å slippe å betale renter. Dette gjelder for alle de overnevnte valutaene. Hvis du ikke veksler for å dekke den negative saldoen på valutakontoen din trekkes det renter etter to dager.

Du skal ha mottatt informasjon om dette. Kontakt Nordnet kundeservice dersom du/dere ikke har mottatt dette.

Har du flere spørsmål?

Hvis det er noe annet du lurer på så kan du ta kontakt så hjelper vi deg.

Kontakt Nordnet.

Åpningstider:
Kundeservice: 08:30-17:00
Meglerbordet: 08:30-22:00

Åpningstidene gjelder for alle hverdager.

Besøksadresse:
Akersgata 45, 0158 Oslo.

(+47) 23 33 30 23
Send oss en meldinglenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu