Gå til hovedinnhold

Hvordan flytter jeg fra Sbanken til Nordnet?

Oppdatert 26.02.24! Sbanken har besluttet å utsette håndteringen av alle nye flytteoppdrag av Aksjesparekonto frem til påske grunnet lang saksbehandlingstid. Sender du inn flytteoppdrag nå så vil det bli startet når Sbanken igjen åpner for flytt. Med andre ord kan du sende inn flytteforespørselen nå og fortsette å bruke kontoen din hos Sbanken som vanlig frem til flytteprosessen starter.

Nordnet opplever stor pågang av nye og eksisterende kunder som ønsker å flytte engasjement fra Sbanken til Nordnet. For å avlaste våre helter på kundeservice har vi laget denne oversikten som forklarer hva og hvordan du kan flytte til Nordnet. Vi ønsker alle som er på flyttefot velkommen til oss!

Hva kan jeg flytte fra Sbanken til Nordnet?

Merk! Har du en arbeidsgiver i det private? Da har du mest sannsynlig en Egen Pensjonskonto som kan flyttes til Nordnet. Les mer om Egen pensjonskonto og fordelene med å ha kontoen hos Nordnet her.

Hvordan flytter jeg til Nordnet?

Aksjesparekonto (ASK)
Er du ikke kunde fra før av må du bli kunde ved trykke på “Bli kunde”. Du oppretter en ASK-konto i prosessen. Når ASK`en er opprettet fyller du ut dette digitale skjemaet

Individuell pensjonssparing (IPS)
For å kunne flytte IPS må du først ha en IPS-konto hos Nordnet. Du oppretter IPS under «mine sider», «totaloversikt» og «ny konto». Når IPS-kontoen er på plass så fyller du ut dette flytteskjemaet:

Flytt av aksjer
Aksjer utenfor ASK: Aksjer utenfor ASK må flyttes til det vi kaller en Aksje-og fondskonto. Du må legge inn VPS-kontonummeret til både kontoen i Sbanken og til Aksje-og fondskontoen i Nordnet. Skjemaet for flytt til Aksje- og fondskonto.

Hvor lang tid tar det da?

Flytt av ASK-kontoer tar som regel 2-4 uker å gjennomføre fra den dagen du bestiller flytting. Vi jobber så raskt vi kan med flyttinger, men er helt avhengige av tidsbruken til aktøren du flytter fra. Fond som ikke Nordnet tilbyr vil bli solgt i prosessen og overført som penger. Disse må reinvesteres etter flytt. Flytt av aksjer utenfor ASK tar normalt bare et par dager. Flytt av IPS tar normalt opptil 30 dager. Her vil hele kontoen bli solgt av i flytten og du må reinvestere når flytten er gjennomført.

Utløser det skatt hvis jeg flytter?

Flytting av ASK er skattefri, til tross for at enkelte fond som Nordnet ikke tilbyr kan måtte selges i prosessen. En flytting regnes nemlig ikke som et uttak fra ASK, som er det som utløser skatteplikt. Det utløser heller ikke skatt ved flytt av aksjer utenfor ASK eller ved flytt av IPS.
Har du fond utenfor ASK så vil ikke disse kunne flyttes. Her må du eventuelt selge og flytte pengene som en vanlig bankoverføring. Det utløser skatt/skattefradrag på gevinst/tap.

Delkontoer vil i utgangspunktet ikke videreføres ved en flytting til Nordnet. Delkontoer er et skille Sbanken har laget inne på aksjesparekontoen, og disse skillene vil ikke videreføres ved en flytting hit. Bestiller du en flytting på en ASK med delkontoer, er det derfor slik at alle delkontoene dine vil blir flyttet til en Aksjesparekonto i Nordnet. Dette fikser du dog enkelt hos Sbanken, slik gjør du det:

  1. Gå inn på en delkonto og trykk på de tre prikkene oppe i høyre hjørne.
  2. Velg “Flytt beholdning til annen ASK”.
  3. Her får du opp en meny der du velger hva som skal flyttes og til hvilken konto. Velg at beholdningen skal flyttes til en ny aksesparekonto og gi denne et navn.
  4. Les “Avtale om Aksjesparekonto” og huk av for at du har lest den og at du forstår de skattemessige effektene av å opprette en ny ASK.
  5. Trykk på “Flytt beholdning”.
  6. Har du flere delkontoer som du vil gjøre til egne ASK-er, må du gjenta denne prosessen flere ganger.

Når du har gjort om delkontoene dine til nye ASK-er med eget kontonummer, bruker du vanlig flytteprosess for å flytte disse. Vær oppmerksom på at dersom du skal flytte flere ASK-er og holde disse fra hverandre, må du opprette Aksjesparekontoer Nordnet og sende inn et flytteskjema per konto.

Hva skjer med spareavtaler?

Din nåværende spareavtale går til kontoen hos Sbanken, så denne må avsluttes. Dersom du ønsker å ha månedlig sparing på en konto hos Nordnet, trykker du deg inn på «Mine sider» og «spareavtale». Du må også opprette en avtalegiro om du ønsker trekk fra nettbanken inn på Nordnet. Det gjør du under «mine sider» og «avtalegiro».

Så hva koster det å flytte til Nordnet?

Nordnet tar ingenting for å flytte til oss! Skulle du ønsker å flytte ASK-kontoen eller aksjer til annen bank senere så tar vi en avgift for det.

Se prislisten vår for mer informasjon

Velkommen til Nordnet! 🙂

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer