Gå til hovedinnhold

Se årets aksjefavoritter.

Få en god start på investeringsåret.

Aksjetips for 2021.

Børsåret 2020 er mildt sagt annerledes året. Men til tross for urolighetene som har herjet i verden klarte markedene seg bra. I løpet av 2020 steg S&P 500 +16% og Oslo Børs +4.5 %. Hva som venter oss i 2021 er det selvfølgelig ingen som vet, men det blir nok sikkert noen humper i veien da også. Stimulipakker, politisk uro, vaksinenyheter, korona-mutasjon og lave renter er bare noen stikkord som kan prege nyhetsbildet.

Nedenfor kan du se hvilke aksjer utvalgte eksperter tror vil gjøre det bra i 2021. Ekspertene er fondsforvaltere, analytikere og økonomer. Vi har også inkludert forlsag fra noen populære medlemmer av investeringsnettverket Shareville. Klikk på nedtrekksknappen for å se begrunnelsen bak de ulike investeringene som løftes frem som favoritter for børsåret 2021.

Merk at dette er ment som inspirasjon og ikke må sees på som investeringsanbefalinger.

Ekspertenes aksjefavoritter.

Paul Harper - DNB Markets

Paul Harper er aksjestrateg i DNB Markets. Sammen med vår investeringsøkonom tar han for seg utsiktene for børsåret 2021 i denne #pengepodden-episoden.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu Nedenfor kan du se hvilke aksjefavoritter han har for det kommende året.

Aksje

Handle

Aker

Kjøp

Nordic Semiconductor

Kjøp

Norsk Hydro

Kjøp

Aker
Spennende kombinasjon av syklisk energi og ESG- eksponering, priset til under NAV.

Nordic Semiconductor
Strukturell vekst med sterk ordreinngang og solid balanse.

Norsk Hydro
Syklisk profil med oppside til konsensus inntjenings forventningene og attraktiv prising.

Mads Johannesen - Nordnet

Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen følger markedet tett. Mads skriver kontinuerlig om egen portefølje på Nordnetbloggenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. Han har valgt å trekke frem disse aksjene som favoritter for det kommende børsåret.

Aksje

Handle

Kahoot

Kjøp

Sagax AB

Kjøp

Swedish Match

Kjøp

Kahoot
Deres posisjon innenfor utdanning, samt det nylige oppkjøpet av språkselskapet Drops, er ekstremt spennende og vil styrke en allerede stor produktportefølje.

Sagax
Selskapet har hatt en fantastisk finansiell historie med gode resultater og marginer. Netthandel og logistikkeiendom kommer bare til å bli sterkere fremover, der er Sagax med sine logistikkbygg godt posisjonert.

Swedish Match
Jeg er dessverre en ivrig bruker av deres produkter og det er flere med meg. Røykfri tobakk er i vekst, spesielt i USA, og i takt med økte restriksjoner tror jeg SWMA kan fortsette å vokse og øke sine marginer fremover også.

Leif Eriksrød - Alfred Berg

Alfred Berg Gambak har slått markedet en rekke år. Siden oppstarten for over 30 år siden har fondet levert en avkastning på over 3 500 % (totalt).

Forvalter av fondet, Leif Eriksrød, har delt sine aksjefavoritter med oss. Sjekk ut #pengepodden-episoden han deltok i: Utsiktene for børsåret 2021.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

Protector

Kjøp

Europris

Kjøp

Orkla

Kjøp

Protector
Dette er en aksje som har havnet i skyggenes dal de siste årene. Selskapet har stigende inntjeningsforventinger og mulig comeback på lønnsomhet. Forsikring har vært attraktivt de siste årene, men Protector har blitt hengende etter. Aksjen vurderes å være billig i dag.

Europris
Europris er en av korona-vinnerne. Når grensehandelen stengte ned så var det mange som benyttet seg av Europris som et alternativ. Vi tror korona-effekten vil vare utover i 2021 også, i tillegg til at mange nye kunder har fått øynene opp for Europris. Det er også verdt å merke seg at grensehandelsproblemet har blitt adressert politisk.

Orkla
Orkla er det beste eksemplet vi har i Norge på et value case. Selskapet har solid balanse og god lønnsomhet. Aksjen har vært glemt bort i 2020. Vi anser dette som en trygg investering.


Richard Paulsen - Investor

Tidligere skribent på Nordnetbloggen, og nå CEO i Arcane Media, Richard Paulsenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, har hentet frem sine tre aksjefavoritter for børsåret 2021. Sjekk ut flere av Paulsens spådommer på Nordnetbloggen.

Aksje

Handle

Elop

Kjøp

Tesla

Kjøp

Vertical Ventures

Kjøp

Elop
Har utviklet en 3D scanner for betong. De har nettopp lansert en prototype og fått de første kommersielle oppdragene. Potensialet er analyse av alle verdens bygg og konstruksjoner, for å avgjøre hva som må byttes ut eller kan stå i mange år til. Det er en ESG-aksje, i tillegg til å ha et enormt nedslagsfelt.

Tesla
Amerikas store børsrakett viser ingen tegn til å stoppe opp. Nå har flere analytikere forstått selskapet, og Goldman Sachs tror aksjen skal opp nye 10% fra dagens nivå. Jeg tror Biden og demokratene kommer med en "grønn pakke" som vil ende opp i større etterspørsel etter Tesla sine biler, batterier og solpaneler.

Arcane Crypto / Vertical Ventures
Jeg er nærmest programforpliktet til å anbefale denne, ettersom jeg jobber der, men jeg hadde trukket den frem uansett. Bitcoin kommer til å blåse over $20.000 det neste året og Arcane har investert i 8 selskaper som leverer infrastruktur til denne bransjen. Selg bøtter og spader til gullgraverne.

Roger Berntsen - Nordnet

Analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, har valgt å fokusere på tre norske favoritter. Dette er forøvrig tre selskaper han også har i porteføljen sin som deles på Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Aksje

Handle

Mowi

Kjøp

Tomra

Kjøp

Salmar

Kjøp

Mowi
Selskapet har hatt en negativ utvikling i 2020. Mye av dette skyldes at etterspørselen har falt kraftig som følge av Covid 19. Det er naturlig å anta at når vaksinen er på plass og verden begynner å nærme seg normalstadiet, vil etterspørselen etter laks komme tilbake på normal nivåer.

Tomra
Tomra har stått i mot Covid 19 bra. De har en foretningsmodell som får bra drahjelp av det økte fokuset på miljø blant myndighetene og folk flest. De ligger helt i front av hver av nisjene de operer i (pant og sortering av plast).

Salmar
Mye av de samme argumentene gjelder for Salmar som for Mowi. I tillegg er Salmar best i klassen på det operasjonelle. Det er alltid en fordel å være best, og det har kommet tydelig frem i en krise som dette. Salmar er opp omkring 8 % for året, mot Mowi som er ned 20%.

Jan Petter Sissener- Sissener Canopus

Finansnestor Jan Petter Sissener forvalter hedgefondet Sissener Canopuslenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. Jan Petter har lang tid i bransjen og har vært gjennom flere kriser i løpet av sin karriere. Dette er hans favorittaksjer for 2021.

Aksje

Handle

Storebrand

Kjøp

Europris

Kjøp

RWE

Kjøp

Storerand
Storebrand er største posisjon i fondet og utgjør rundt 9 % i dag. Dette er et trygt selskap, som vi mener vil bli en utbyttemaskin på sikt. Sissener Canopus har hatt aksjen som en favoritt over lengre tid.

Europris
Nedstengningen kommer til å vare vesentlig lengre enn det markedet er villig til å diskontere nå, så jeg tror selskapet vil leve et beskyttet liv i god tid fremover. Vi ser også avgiftsreguleringer som kan føre til mindre eksport og grensehandel.

RWE AG
Jeg liker den grønne bølgen og ESG. Der har jeg troen på blant annet kraftverk. Det tyske selsapet RWE er et selskap som omstiller seg til å bli grønne og rene. Dette er et stort og likvid selskap. Aksjen er kke i fondet for øyeblikket, som følge av de retningslinjene som er satt.

Aksjetips fra Shareville.

Fiskaren har over 2300 følgere på Shareville. Der deler han en spennede portefølje og er flink til å kommentere de kjøpene og salgene han gjør. Han er blant annet bull på flere kinesiske selskaper.

→ Se Shareville-profillenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

JD.com

Kjøp

iQIyI

Kjøp

Baidu

Kjøp

JD.com
Dette er Kina sitt svar på Amazon. Eg har kjøpt ein liten skjerv og eg har tid til å venta.

iQIYI
Dette er Kina sin Netflix. Kundane kan velja streaming mot betaling, eller streaming med reklame.

Baidu
Dette er Kina sin Google. Når Google trekte seg frå Kina har BIDU vokse stort. Eg trur veksten vil halda fram.

@Bridgewater

Med over 1600 følgere er Bridgewater en populær profil på Shareville. Porteføljen hans består av flere teknologiselskaper, og han er stor tilhenger av Tesla som er blant hans børsfavoritter for 2021. Sjekk ut hele Shareville-porteføljen til Bridgeewater.

→ Se Shareville-profillenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

Tesla

Kjøp

Tomra

Kjøpåpnes i nytt vindu

Tattooed Chef

Kjøpåpnes i nytt vindu

Tesla
Dette er et selskap som ikke trenger så mye introduksjon, da det er en ledende leverandør av el-biler. Dette selskapet er et godt kjent varemerke som har millioner av tilhengere. Deres biler er kjent for brukertilfredshet og sikkerhet. Tesla har også stort potensiale når det gjelder solenergi, noe jeg mener kommer til å vokse markant. Selv om prisen kan svinge kraftig, tror jeg at investeringen på sikt vil gi gevinst.

Tomra
En av de beste aksjene for de som vil investere i den grønne sektoren, altså et miljøvennlig alternativ. Det er et selskap som er kjent både i Norge og i utlandet. Jeg vil nevne at man må tenke langsiktig når man kjøper disse aksjene. Man kjøper, og deretter "glemmer" dem i noen år. Jeg er sikker på at man blir gledelig overrasket med en god inntjening på dem om man er tålmodig nok.

Tattooed Chef
De siste årene har det vært en klar trend innen plantebasert mat over hele verden. Folk vil spise sunnere og prøver å være mer miljøvennlig. Dette selskapet har en del gode produkter og har som mål å vokse eksponentielt i fremtiden. Mange av deres produkter er økologiske, noe som også er veldig populært blant brukerne. Det er et godt alternativ til selskapet Beyond Meat, hvor prisen allerede har steget betydelig på grunn av den vellykkede markedsføringen. Etter min mening kommer Tattooed Chef til å bli store.

@Sech

Sech deler tre porteføljer på Shareville, og har stor spredning i investeringene. Favorittene for 2021 er tre selskaper som alle har gått på børs de siste årene. Dette er tre spennende selskaper som de fleste sannsynligvis har hørt om.

→ Se Shareville-profillenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

Play Magnus

Kjøp

Kahoot

Kjøp

SATS

Kjøp

Play Magnus
Magnus Carlsen er en pioneer innenfor sjakkens digitale verden. Han er, i tillegg til å være regjerende verdensmester, sjakkens desidert største stjerne og trekkplaster. Sjakk har historisk sett ofte blitt arrangert i land med et noe frynsete rykte hva angår menneskerettigheter etc, og online sjakk er spådd og bli fremtidens prefererte plattform, både blant spillere i verdenstoppen og fans.

Magnus Carlsen har en posisjon i sjakkverden hvor han, grunnet sin innflytelse og popularitet, i stor grad kan påvirke videre utvikling digitalt. Hans selskap er av den grunn meget godt posisjonert for videreutviklingen av sjakken.

Kahoot
Med sin quiz- og læringsplatform med over én milliard brukere og 400 000 betalende abonnementer har Kahoot blitt en enorm suksess. Korona-pandemien har gitt en opptur for selskapet og aksjekursen har steget markant. Med en kontinuerlig økning i betalende abonnementer, eventuelle fremtidige oppkjøp, samt en potensiell notering på hovedbørsen spår jeg at fremgangen vil fortsette.

SATS
Sats har hatt det tøft i 2020 med perioder av nedstenging og nedgang i medlemstall. Med en nærstående vaksine og normalisering av situasjonen vil inntjeningen øke og selskapet igjen bli lønnsomt. Med økt fokus på helse og velvær vil både eksisterende og nye kunder strømme til treningssentre i året som kommer.

Mer om børsåret 2021 på Nordnetbloggen.

Paul Harper om børsåret 2021.

Aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper, tar en gjennomgang av det kommende børsåret i denne #pengepodden-episoden.

→ Les merlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Spådommer 2021.

Richard Paulsen deler sine tanker om børsåret 2021 i dette blogginnlegget. Aksjer, renter, bolig og krypto er noen av temaene han tar for seg.

→ Les merlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Alfred Berg sine børsfavoritter for 2021.

Børsåret 2021 står for tur, og vi går inn i et nytt år med mange nye spennende muligheter.

→ Les merlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu