Se årets børsfavoritter.

Få en god start på investeringsåret.

Ekspertenes aksjetips for 2020.

2019 ble et godt år på børsen. Oslo Børs gikk opp 16,5 % i løpet av året, mens verdensindeksen økte enda mer. Det er ventet at politisk uro, lave renter og resesjonsfrykt vil fortsette å påvirke markedet også i 2020.

For mange er et nytt år nye muligheter. Nedenfor kan du se hvilke aksjer utvalgte eksperter tror vil gjøre det bra i 2020. Ekspertene er fondsforvaltere, investeringsrådgivere, økonomer og populære medlemmer av investeringsnettverket Shareville. Klikk på nedtrekksknappen for å se hva ekspertene sier om de ulike aksjene.

Merk at dette er ment som inspirasjon og ikke må sees på som investeringsanbefalinger.

Ekspertenes aksjevalg.

Paul Harper - DNB Markets

Paul Harper er aksjestrateg i DNB Markets. Du kan høre mer om hans tanker for børsåret 2020 i #pengepoddenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Aksje

Handle

Novo Nordisk

Kjøp

Europris

Kjøp

Salmar

Kjøp

Novo Nordisk
Novo Nordisk har en defensiv vekstprofil som er attraktiv i en sen fase av syklusen. Vi tror Novo Nordisk’s pris vil følge dersom markedet går opp, mens de vil signifikant slå et bear-marked. Dette hjelper med å hedge for sykliske selskaper i porteføljen.

Europris
Europris har vist en konsistent sterk vekst i salg. Mens retailsektoren generelt sett har slitt, har rabatt flersegment holdt stand og vi forventer at dette fortsatt vil være robust, selv om den økonomiske veksten vil være lav.

Salmar
Vi anslår en vekst på 3,6% på tilbud av laks global i 2020, sammenlignet med 7,4 % i 2019. Dette bør gi laksepriser opp mot 60 kr per kilo, sammenlignet med 55 kr per kilo i 2019.

Bjørn Tore Urdal - Sissener Canopus

Sissener Canopus er Jan Petter Sisseners hedgefond. Analytiker Bjørn Tore Urdal tror disse aksjene vil få et godt år.

Aksje

Handle

Storebrand

Kjøp

Royal Dutch Shell

Kjøp

Yara International

Kjøp

Ingen begrunnelse oppgitt.

Mads Johannesen - Nordnet

Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen følger markedet tett. Mads blogger kontinuerlig om egen portefølje på Nordnetbloggenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Aksje

Handle

Petrotal Corporation

Kjøp

Hunter Group

Kjøp

Funcom

Kjøp

Petrotal Corporation
Selskapet har en fantastisk vekst i oljeproduksjonen og vil på disse nivåene tjene 42 dollar per fat olje. De sikter på en produksjon mot 20 000 fat olje om dagen i løpet av 2020. Dette vil gi en solid kontantstrøm. Selskapet er gjeldfritt og finansierer boringen via egen kontantstrøm

Hunter Group
Dette er et spill på IMO2020 og de nye reglene for skipsfrart. Ordreboken til tankskip er på det laveste siden 1997, som tilsier at markedet vil være stramt fremover. Hunter Group har helt nye VLCCer og det kommer løpende nye båter på vannet ila 2020, som per i dag gir solide fraktrater og inntjening.

Funcom
Verdens åttende største selskap, Tencent kjøpte tidligere i 2019 nærmere 30 prosent av Funcom. Dette er særs spennende og det ventes at selskapet har flere store lanseringer fremover. Dette er et noe mer spekulativt veddemål, men historisk har kursen steget mye rett før lansering av spill. Markedet for gaming er også ekstremt stigende og prosjekteres og øke kraftig i tiden fremover.

Richard Paulsen - Skribent

Fast blogger på Nordnetbloggen, Richard Paulsen, har i sine spådommer for 2020lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu plukket ut tre aksjer han tror vil være populære det kommende året.

Aksje

Handle

Borr Drilling

Kjøp

Tesla

Kjøp

2020 Bulkers

Kjøp

Borr Drilling
På et tidspunkt kommer det en «kontra-trade»på olje og oljeaksjer. De har underperformed i flere år, både på svak oljepris men også økt fokus på miljøvern. Priser og avkastning trumfer alt, og nå ligger det over gjennomsnittlig god avkastning i f.eks de store oljeselskapene. I USA får du en direkteyield på 5.5% på Exxon og tilsvarende. Jeg tror Borr Drilling vil gjøre det godt, da de er rigget (pun intended) for oppgang.

Tesla
Jeg leter fortsatt etter gode investeringscase innen fornybar sektor. Det er sikkert et problem andre også sliter med, noe som resulterer i at alle skal inn i Tesla og Ørsted. Jeg tror derfor begge kommer til å stige i kommende år. NEL kommer også til å være favoritt i Norge

Bulkers 2020
Skal dette være året da tørrbulkaksjene virkelig setter fart? USA og Kina har blitt enige om en handelsavtale som innebærer tvungne kjøp av jordbruksprodukter fra USA. Min favoritt i sektoren er Bulkers 2020, som betaler månedlig utbytter og har topp moderne skip. Her tror jeg du får mellom 12-15% direkteavkastning gjennom utbytter.

Leif Eriksrød - Alfred Berg

Alfred Berg Gambak har slått markedet over fem år og ga i 2019 meravkastning på 5 %. Leif Eriksrød er forvalter av Alfred Berg Gambak, Norge og Aktiv.

Aksje

Handle

NEL

Kjøp

Bakkafrost

Kjøp

Adevinta

Kjøp

NEL
En av få muligheter til å få eksponering mot grønn energi på Oslo Børs

Bakkafrost
Lakseoppdrett er fremdeles en megatrend. Dette er den beste aktøren i bransjen

Adevinta
Selskapet har internasjonal størrelse på rubrikkannonser og muligheter til å delta i en konsolidering av sterkt voksende markeder.

Aksjetips fra Shareville.

@Carlsberger

Carlsberger har holdt på med aksjer siden 2001, og har over 600 følgere på Shareville. Sier selv at han er bull på hydrogen og fornybar energi.

→ Se Shareville-profillenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

NEL

Kjøp

Hexagon Composites

Kjøp

Axactor

Kjøp

NEL
NEL fortsetter å levere vekst i ordreboken og selskapet har i tillegg flere spennende kontrakter som kan materialisere seg til kjøpsordrer i året 2020. Godt posisjonert for vekst i mange sektorer fremover og en favoritt innen den globale klimaomstillingen vi ser. Hydrogen er i startgropen. Jeg følger disse mottoer: "The trend is your friend" og "never change a winning team".

Hexagon Composites
Selskapet tjener allerede penger i dag og leverer til flere ulike sektorer innen lagring og transport av gass. For året 2020 vil de nok øke deres satsing i hydrogensektoren betraktelig. De er blant annet med i H2Bus-konsortiet sammen med NEL, men også leverandør av hydrogentanker til andre områder f.eks skipsfarten og personbilmarkedet. Lagring av hydrogen blir et viktig og spennende vekstområde fremover.

Axactor
Axactor og inkassobransjen har falt en god del tilbake etter oppturen i 2017, men sektoren viser nå en oppgang i det siste. AXA viser bedre resultater og har vokst bra siden oppstarten. Selskapet har ligget i en periode stille, litt under 20 kr hvor John Fredriksen fyller på jevnt og trutt. For 2020 venter jeg fortsatt synergier med samarbeidet med Fredriksen, samt bedre marginer og kostnadskontroll. Kan bli en liten joker.

@Stockles

Med nesten 1000 følgere er Stockles en populær profil på Shareville. Han fokuserer på utbytteselskap og store selskaper med vekstsmuligheter.

→ Se Shareville-profillenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

Cisco Systems INC

Kjøp

Berkshire Hathaway

Kjøp

Equinor

Kjøp

Cisco
Verdensledende på IT hvor 50% av salgene kommer fra switches og rutere. Selskaper har generert positiv free kontanstrøm de siste 20 årene, og opererer med en ROIC på 26,9 %, langt over kostnaden for å låne penger. Med en økende mengde digitale objekter som vokser 36% per år i velutviklede land, og 56% i utviklingsland er Cisco i god posisjon til å få økte inntekter over lang tid. Dette med et utbytte på 3,2%, en EPS vekst på 6% - 8% og utbyttevekst på over 10% per år gjør selskapet til en attraktiv kandidat for utbyttevekstinvestorer. Verdt å legge merke til at over 30 analytikere følger Cisco og gjennomsnittetsanbefalningen er $52,84 noe som er langt over dagens kurs på $45.

Berkshire Hathaway
Med verdens beste investor på laget kan ikke mye gå galt. Selskapets største posisjon er Apple, og kursen til Apple har gått til himmels men selskapet har stått relativt stille. I tillegg sitter selskapet på rekordstore menger kapital som gjør dem i stand til å trykke på gassen skulle attraktive muligheter vise seg. Berkshire Hatwaway er et bra veddemål for den risikoaverse investoren som samtidig vil eie et av verdens beste selskap, og det ser ut til å være riktig priset akkurat nå (ergo helt ok å kjøpe).

Equinor
Energiyielden er på all-time-high, noe som betyr at energiselskaper er billige. Hypotesen er at oljevirksomhet løper mot tiden, og dermed er ikke slike investeringer gode langsiktige investeringer. Jeg tror at med en utbyttegrad på over 5% og med en solid kontantstrøm i tillegg til et effektivt kostnadsprogram som har kuttet CAPEX betraktelig så vil aksjonærer nyte godt av Equinors fremtidige utvikling.

@Savepig

Savepig er en biotech-investor med engasjement i norsk kreftforskning. Beskriver seg selv som en fersking med et par år i markedet på ryggen.

→ Se Shareville-profillenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Aksje

Handle

Photocure

Kjøp

Nordic Nanovector

Kjøp

Funcom

Kjøp

Photocure
Selskapet opplever et gjennombrudd i det amerikanske markedet basert på flere vellykkede fase 3 studier, og oppå det en viktig partneravtale med kinesisk pharma.
Hyggelig at denne gamle traveren har fått en ny vår på Oslo Børs.

Nordic Nanovector
Aksjen har hatt det tungt de siste årene, og selskapet har også famlet en del, hvor markedet har satt lite pris på usikkerhet og forsinkelser ift guiding. Mye ser bedre ut under ny sjef, og vi er veldig spente på resultater fra selskapet som skal meldes neste år.

Funcom
Funcom 2.0 er vet veldig forskjellig case fra "det gamle selskapet", med en strålende ledelse som bygget sten på sten, og en spennende inntreden i år fra giganten Tencent. Nå er selskapet gjeldfritt, og lager nye spill til den nye Dune-filmen, basert på teknologien de har perfeksjonert over flere år i det strålende spillet Conan Exiles.

Les mer på nordnetbloggen.no

De beste tipsene for børsåret 2020.

2019 har vært et interessant børsår hvor blant annet Trump, handelskrigen og Brexit har fått mye fokus.

→ Les merlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

#pengepodden - Paul Harper om børsåret 2020.

Børsåret 2020 står for tur, og vi går inn i et nytt år med mange nye spennende muligheter.

→ Les mer

Spådommer 2020.

Her er noen tanker rundt 2020, og hva blogger Richard Paulsen tror kommer til å skje i ulike markeder jeg dekker.

→ Les mer