Svak nedgang i vente. Rolig i Asia i natt. Investorene venter på nye Covid-19 signaler

Investorene i Asia foretok seg lite på ukens siste handelsdag. Mange venter nå på nye signaler hva angår Covid-19 situasjonen i Europa og USA. Enighet om en ny stimulansepakke fra USA kan være en trigger for videre børsoppgang

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt i går.

Energi -og teknologisektoren bidro til børsoppgang på Wall Street torsdag. Etter en rekke positive vaksinenyheter de siste to ukene, handles både Dow Jones indeksen og S&P 500 nær all-time high. Nasdaq indekse derimot, som domineres av teknologiselskaper, har “lagget” i samme periode.

Det er ventet at de kommende Covid-19 vaksinene til blant annet Pfizer og BioNtech, samt Moderna, først vil kunne rulles ut i stor skala i 1. halvår 2021. Med andre ord er det flere måneder til effektene av disse vil gi positive utsalg i økonomien. Inntil da vil markedet måtte støtte seg på stimulansepakkene fra verdens myndigheter, samt rekordlave renter. De amerikanske politikerne har for øvrig enda til gode å komme til enighet om en ny, nødvendig, stimulansepakke. Fed, eller den amerikanske sentralbanken, nølte ikke lenge før de satte styringsrenten (FedFunds Rate) i null etter virusutbruddet i mars, men har siden den gang påpekt viktigheten av at politikerne følger opp med målrettede stimulansepakker.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt fredag morgen.

Investorene i Asia foretok seg lite på ukens siste handelsdag. Mange venter nå på nye signaler hva angår Covid-19 situasjonen i Europa og USA. Enighet om en ny stimulansepakke fra USA kan være en trigger for videre børsoppgang.

American Shipping Company, Hafnia, Thin Film Electronics, MPC Container Ships slipper tall i dag. Når det er sagt, resultatsesongen for 3. kvartal er mer eller mindre over, da alle de store selskapene har levert sine tall.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,2 dollar per fat, uendret 0 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,98, mens 30-års renten i USA ligger på 1,54 prosent.

Oljeprisen har holdt seg stabil det siste halve døgnet, tross økende bekymring for økonomien på kort sikt. Forventningene om bedre etterspørsel i 2. halvår 2021 og at OPEC+ vil forlenge gjeldende kuttavtale på 7,7 millioner fat når de møtes til interne forhandlinger i slutten av måned, er med på å balansere prisen på disse nivåene.

Lyttetips

#pengepodden – Fornybar-fond opp 70 % siden i sommer – Hva skjer videre?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer