Gå til hovedinnhold

Rolig åpning i vente. Flatt på Wall Street. Resultater i fokus

Børsene i Asia (de som var åpne for handel) steg videre onsdag, dog om dette er nok til å løfte børsene i Europa i dag er en annen sak gitt bevegelsene på Wall Street tirsdag kveld

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt (i snitt) i går.

Investorene tok en pust i bakken tirsdag, etter å ha løftet de store indeksene betydelig de siste tre dagene. Oppløftende kvartalstall fra en rekke selskaper har bedret stemningen i markedet den senere tid. I tillegg har optimismen fra Asia smittet over på de amerikanske og europeiske aksjemarkedene også. I går slapp for øvrig Microsoft, et av verdens aller største selskaper sine tall for Q4, dog utslagene i aksjekursen ble ikke de helt store i etterhandelen. I dag derimot, slipper Tesla sine resultater fra det foregående kvartalet, noe som potensielt sett kan gi større kursutslag. Tesla har for øvrig falt kraftig fra toppen i fjor, men har hentet seg noe inn igjen i 2023.

Dow Jones indeksen endte opp 0,3 prosent i går, mens S&P 500 og Nasdaq indeksen falt henholdsvis 0,1 -og 0,3 prosent. Travelers Companies (+3,7%), Verizon Communications (+2%) og Caterpillar (+1,9%) var viktige bidragsytere til at Dow Jones indeksen steg.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt onsdag morgen.

Børsene i Asia (de som var åpne for handel) steg videre onsdag, dog om dette er nok til å løfte børsene i Europa i dag er en annen sak gitt bevegelsene på Wall Street tirsdag kveld. Hong Kong børsen, samt den kinesiske, holdt stengt også i natt pga. feiringen av kinesisk nyttår. Nikkei 225 endte opp 0,4 prosent i nattens handel.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 86,48 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -7,6 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,84, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,47 og 3,61 prosent.

Rentekurven i USA er fremdeles invertert, dvs. den korte enden av rentekurven (i dette tilfellet to års renten) er 0,7 prosentpoeng høyere enn ti års renten. I normale tider, når vekstimpulsene i økonomien er sterke og inflasjonen stabil, bruker det å være motsatt. Mange investorer håper og tror at veksten i verden vil ta seg opp fremover gitt at kinesisk økonomi nå er i ferd med å våkne etter tre år med strenge Covid-19 regler.


Ferskeste innhold fra vårt studio!

  • Markedspuls- Positive tegn i global økonomi. Se hele episoden her
  • Oppdatering fra 2020 Bulkers med Magnus Halvorsen. Se hele intervjuet her
  • Investorpresentasjon og Q&A med NorAm Drilling. Se hele sending her
  • Pengepodden – Warren Buffetts beste sitater. Lytt til episoden her

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer