Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Warren Buffetts beste sitater

Dagens episode er dedikert investorlegenden Warren Buffett. Mange mener han er verdens beste investor. Han er i alle fall Rogers store helt. Bjørn Erik og Roger gjengir og dissekerer mange av Buffets sitater i denne sendingen.

Warren Buffett er nå 92 år gammel. Han er fremdeles styreleder og CEO i Berkshire Hathaway, et av verdens største investeringsselskaper. Han har vært investor i aksjemarkedet siden 1953, og har mye livsvisdom som unge og eldre investorer og sparere kan lære mye av. Omtalen som verdens beste investor kommer av hans imponerende avkastningshistorikk: Siden børsnoteringen av Berkshire Hathaway i 1965 har aksjen gitt en årlig annualisert avkastning på 20 %. Dette er dobbelt spå mye som den brede amerikanske S&P 500-indeksen (10,5 %)! Ingen annen investor kan vise til noe lignende over mer enn 50 år.

Buffetts beste sitater

(fra 03:12) Sitatene som diskuteres er blant andre:

  • Om konkurransefortrinn: «Nøkkelen til investering er ikke å vurdere hvor mye en industri vil komme til å påvirke samfunnet, eller hvor mye den vil vokse, men isteden avgjøre konkurransefortrinnet til selskapet og, viktigst av alt, hvor robust konkurransefortrinnet er. Produktene eller tjenestene som har brede, bærekraftige vollgraver (moat) rundt seg er de som vil gi belønning til investorene.»
  • Om indeksfond: «I løpet av årene har jeg ofte blitt spurt om investeringsråd, og i prosessen med å besvare disse spørsmålene har jeg lært en god del om menneskelig adferd. Min generelle anbefaling har vært å investere i et S&P 500 indeksfond som har lave kostnader.»
  • Om tid, disiplin og tålmodighet: «Suksessfull investering krever tid, disiplin og tålmodighet. Uansett hvor stort talent eller innsats du har, noen ting tar bare tid. Du kan ikke produsere en baby på en måned ved å gjøre ni kvinner gravide.»
  • Om smart vs disiplinert: «Vi trenger ikke å være smartere enn resten. Vi må være mer disiplinerte enn resten.»
  • Om langsiktighet: «Ikke ta årlige resultater for alvorlig. Fokuser i stedet på femårsgjennomsnitt.»
  • Om når man skal satse: «Vær bekymret når andre er grådige, og vær grådig når andre er bekymret.»
  • Om å gjøre det enkelt: «Jeg prøver å kjøpe aksjer i selskaper som er så fantastiske at selv en idiot kunne ledet dem. Før eller senere, vil det skje.»

Bjørn Erik spør Roger om hvilket Buffett-sitat som er hans favoritt. Det er ingen av de ovenfor.

Alle kan saminvestere med Buffett

(fra 36:35) Berkshire Hathaway er notert på USA-børsen som A og B aksje. Samt at B-aksjen er sekundærnotert på den tyske børsen. Merk at denne aksjen også har amerikansk ISIN-nummer, selv om den er notert på den tyske børsen, og kan dermed IKKE kjøpes på Aksjesparekonto (vi sa dessverre feil i podcasten).

Bjørn Erik nevner også hvordan man kan finne mer nyttig info om Buffett og hans investeringsfilosofi:

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer