Gå til hovedinnhold

#pengepodden live – Grønne aksjer, lav rente og dyr børs

Er grønne aksjer en boble? …og er børsen dyr når renten er null? Investeringsøkonom Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen diskuterer disse temaene på Investordagen 2020 i regi av Finansavisen.

Episoden ble spilt inn 15. oktober under Investordagen.

ESG-bølgen når stadig nye høyder i markedet. Roger og Mads trekker paralleller til utviklingen man var viten til på slutten av 90-tallet med den velkjente IT-boblen. De snakker også om en sulteforet Oslo Børs som har hatt behov for optimisme, og at dette kan være noe av grunne til utviklingen vi ser i markedet.

Våre økonomer legger ikke skjul på at det er vanskelig å regne hjem flere av selskapene som trer frem i den grønne bølgen. Men på lik linje med utfallet av tidligere trender i markedet, så vil det også denne gangen stå igjen selskaper som har livets rett, og som vil være med på å prege markedet i årene som kommer.

Mads og Roger kommer også inn på temaer som omhandler den rekordhøyde gjelden vi har i verden, noterings-bonanzaen på Merkur Market, og investeringer i alternative energikilder. Et av de sentrale spørsmålene du får høre mer om i forbindelse med rentenivået, er hvordan man skal få opp renten uten at dette får problemer for husholdningene. Finn ut hva Mads og Roger mener om disse problemstillingene i denne live-episoden av #pengepodden.

Sjekk ut forrige ukes #pengepodden-episode: Slik tjente jeg 100 mill på Nikola-aksjen

Se alle foredragene fra Investordagen 2020 her.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Ann Elin
Ann Elin
02.11.2020 12:28

Takk for bra podd! Det er nok oppsummeringa som sitter best igjen hos meg😊
Hva tenker dere om Aker BP fremover? Har investert der.
mvh
Ann Elin