Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Nytt rally på Wall Street. “Chip” aksjer i vinden

Teknologiaksjene, med “Chip” aksjene i spissen, ledet nok en gang an på Wall Street. Nasdaq indeksen endte dagen opp to prosent, etter å ha steget nesten tre posent fredag.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,3 prosent i snitt i går.

Teknologiaksjene, med “Chip” aksjene i spissen, ledet nok en gang an på Wall Street. Nasdaq indeksen endte dagen opp to prosent, etter å ha steget nesten tre posent fredag. S&P 500 steg for øvrig 1,2 prosent, etterfulgt av Dow Jones indeksen (+0,8%). Stadig flere investorer tror det verste er bak oss ha angår økonomiske elendigheter som skyhøy inflasjon og stigende renter. I neste uke er det for øvrig duket for nytt rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken), der det er ventet en ny heving på 0,25 %poeng. Rentetoppen nærmer seg med stormskritt ettersom både inflasjonspresset i økonomien har avtatt betraktelig i det siste, samt at ledigheten er ventet å stige fremover (Ref. meldinger om betydelige kutt i arbeidsstokken til en rekke gigantselskaper, som Alphabet, Microsoft, Meta Platforms etc.).

Advanced Micro Devices (+9,2%), Western Digital (+8,7%) og Tesla (+7,7%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Xylem (-8%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,5 prosent i snitt tirsdag morgen.

De fleste børsene i Asia holdt stengt tirsdag, grunnet feiringen av kinesisk nyttår, dermed er det lite å melde om fra den regionen i dag. Børsene som holdt åpent steg for øvrig, godt hjulpet av den gode stemningen i USA mandag kveld. Nikkei 225 (Japan) endte dagen opp 1,5 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 87,92 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 0,6 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,79, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,52 og 3,69 prosent.

Aktørene i råvaremarkedene har fokuset rettet mot Kina i disse dager, som er ventet å etterspørre mer råvarer fremover. Landets myndigheter endret som tidligere nevnt, Covid-19 strategien i desember i fjor, noe som har bidratt til prisoppgang for flere råvarer. Oljeprisen som har holdt seg stabil det siste døgnet. Dollaren derimot, har svekket seg i det siste, noe som må anses å være positivt for verdensøkonomien.

Ferskeste innhold fra vårt studio!

  • Markedspuls- Positive tegn i global økonomi. Se hele episoden her
  • Oppdatering fra 2020 Bulkers med Magnus Halvorsen. Se hele intervjuet her
  • Investorpresentasjon og Q&A med NorAm Drilling. Se hele sending her
  • Pengepodden – Warren Buffetts beste sitater. Lytt til episoden her

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Knut Lien
Knut Lien
24.01.2023 10:33

Noen som vet når Kina-børsene åpner igjen efter Nyttårsfeiringen?

Knut Lien
Knut Lien
Svar på  Roger Berntsen
24.01.2023 11:31

Takk for informasjonen 😊