Nedgang i vente. Nye smitterekorder ga børsfall på Wall Street onsdag

Smittetallene i USA har nådd nye høyder hver dag den senere tid, noe som har tvunget stadig flere lokale myndigheter til å stenge ned samfunnet igjen. Aksjemarkedene reagerte ned i går, dog fra rekordnivåer

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1 prosent i snitt i går.

Smittetallene i USA har nådd nye høyder hver dag den senere tid, noe som har tvunget stadig flere lokale myndigheter til å stenge ned samfunnet igjen. Aksjemarkedene reagerte ned i går, dog fra rekordnivåer. Tesla aksjene var for øvrig en av få lyspunkter, da aksjen la på seg over ti prosent. Nyheten om at selskapet skal innlemmes i S&P 500 indeksen har gjort at mange indeksforvalterne nå må kjøpe aksjene inn i sine porteføljer. Tesla, som mange “proffe” investorer og analytikere har spådd nord-og-ned i flere år, er blant årets vinneraksjer med en oppgang på hele 481 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske investorene forholdt seg relativt rolige i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Smittesituasjonen i Asia er mer eller mindre under kontroll, noe børsutviklingen i regionen også bærer preg av. Det vil si svingningene på børsene i Asia har vært vesentlig lavere enn i resten av verden i høst.

Nordic Nanovector og BW Offshore har sluppet tall før børsåpning, men disse selskapene er for små til å påvirke hovedindeksene i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,2 dollar per fat, ned -0,5 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,03, mens 30-års renten i USA ligger på 1,59 prosent.

Økte smittetall er isolert sett negativt for globale vekstutsikter, som igjen er negativt for oljeprisen. Når det er sagt, utrullingen av effektive vaksiner mot Covid-19 viruset er ventet å snu denne trenden. Mao. det er naturlig å anta at 2. halvår 2021vil se vesentlig annerledes ut for oljemarkedet enn 2. halvår i år.

Lær mer om ett av de mest populære selskapene på børsen

Selskapspresentasjon og Q&A med NEL Hydrogen

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer