Mowi overrasker i 2. kvartal

Laksekjempen Mowi overrasket positivt i 2. kvartal, med en operasjonell EBIT på ca. 208 millioner (EUR) vs. 199 millioner (ventet). Isolert sett burde aksjen stige en prosent på tallene (mine estimater). Slaktevolumet var marginalt høyere enn selskapets egne prognoser. Det er verdt å merke seg at dette er foreløpige tall (trading update). De endelige tallene for 2. kvartal slippes 21. august.

Fra et eierperspektiv

Jeg verdsetter selskapet (fra et eierperspektiv) til 121 milliarder (NOK), dvs. 235 kroner per aksje (10 % oppside fra dagens kurs). Når det er sagt, selskapet generere en betydelig fri kontantstrøm som utbetales i utbytte til aksjonærene. Alt tatt i betrakting bør investorene, slik jeg ser det, kunne forvente seg en gjennomsnittlig årlig yield (utbytte+kursoppgang) på 5,3 % de kommende årene.

Et av Oslo børs mest attraktive selskaper – Et fremtidig “Mini McDonalds”?

Jeg anser Mowi å være et av Oslo Børs mest attraktive selskaper å eie de neste 20 til 30 årene pga. (1) dets industrielle posisjon (verdens største produsent av atlantisk laks), (2) dets robuste finansielle stilling (investment grade), (3) dets enorme vekstpotensial innen sjømatrelaterte merkevarer. Les mer om mitt syn på Mowi her «Orakelet fra Farsund» ser på fiskekjempe som et «mini McDonald’s».

Selskapet utgjør en stor del av min totalportefølje

Jeg eier aksjer i MOWI. Selskapet utgjør ca. 15 % av min totalportefølje. Alle mine aksjeinvesteringer er for øvrig offentligjort på Shareville – Nordens største sosiale handelsforum for aksjer og fond – under brukernavnet «BullBerntsen»

Du kan lære mer om min investeringsfilosofi her https://www.nordnet.no/blogg/min-investeringsfilosofi/

Viktig! Denne kommentaren skal ikke under noen omstendigheter, oppfattes som investeringsråd el. Den er kun ment å gi et innblikk i mine tanker/vurderinger om selskapet som både analytiker og langsiktig investor.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer