Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hva skjer med egen pensjonskonto når jeg slutter eller bytter arbeidsgiver?

Når arbeidsgiver melder inn at nåværende avtale er stoppet så vil EPK aktiv og EPK passiv avsluttes og flyttes inn til et pensjonskapitalbevis i Nordnet. Hvis du får en ny jobb med innskuddpensjon vil det opprettes en ny EPK aktiv-og EPK passivkonto i Nordnet. Pensjonskapitalbeviset vil flyttes inn på EPK passiv etter at reservasjonsperioden for pensjonskapitalbeviset har utløpt. Reservasjonsperioden er på tre måneder, men du kan fremskynde flytten via norskpensjon.no. Avtalen kan også reserveres fra flytt inn til ny EPK passivkonto via norskpensjon.no. 

 

Ved flytt fra EPK til et pensjonskapitalbevis vil hele din beholdning flyttes slik den står på konto. Din aktive spareavtale vil også bli videreført. Normalt vil flyttingen til din PKB ta 10 virkedager. Dersom det finnes aktive fondsordre på flyttetidspunktet så vil flyttingen bli gjennomført når fondsordrene har blitt ferdigstilte.
 

 

Merk at det kan ta tid for både arbeidsgiver og bedriftsleverandør å melde inn en avsluttet avtale og opprette ny avtale. Nordnet mottar melding om dette automatisk og du som kunde behøver ikke å foreta deg noe i forbindelse med bytte av arbeidsgiver. 

 

Reglene for hvordan egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis skal håndteres er regulert av loven om innskuddspensjon og tilhørende forskrifter. 

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake