Skuffende resultatrapport fra Telenor

Telenor skuffet i 2. kvartal med lavere driftsresultat enn ventet. I tillegg guider selskapet nå ned veksten for 2019, fra 0-2 % til 0 %.

Faller, med rette

Etter å ha gjennomgått informasjonen gitt i resultatrapporten bør aksjen, etter mine beregninger, falle 6 kroner i dag. Størst innvirkning på denne verdireduksjonen skyldes nedjusteringen av vekstanslagene.

Sterk, “monopollignende”, posisjon i Norge, men mobilgigantene (Apple og Samsung) presser marginene til alle telekomselskapene

De siste 10-12 årene har de store mobilselskapene (Apple og Samsung) klart å tilegnet seg større grep om telekomselskapenes kundemasse, da datatrafikk, og ikke teletrafikk, er det forbrukerne nå etterspør. Denne prosessen er ventet å fortsette i årene som kommer, noe som vil legge ytterligere press på telekomselskapenes eksisterende marginer, inkludert Telenors marginer.

Verdt 151 kroner per aksje?

Selskapet er, slik jeg ser det, verdt ca. 220 milliarder (NOK), dvs. 151 kroner per aksje. Aksjen handles i skrivende stund til 172,2 kroner. Samlet sett, mener jeg at Telenors eiere (aksjonærer), med staten i spissen, kan forvente seg en årlig avkastning, eller yield (utbytte+kursutvikling) på 4,2 % de kommende årene. 4.2 %, gitt selskapets finansielle posisjon og manglende utsikter til vekst, er ikke attraktivt nok til at Telenor har fått plass i min norske aksjeportefølje. Min norske aksjeportefølje kan for øvrig sees i sin helhet på Shareville under mitt brukernavn “BullBerntsen“.

Viktig! Denne kommentaren skal ikke under noen omstendigheter, oppfattes som investeringsråd el. Den er kun ment å gi et innblikk i mine tanker/vurderinger om selskapet som analytiker og investor/potensiell investor

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer