Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik vant Bull Invest BI Trondheim Skoleduellen

Hør episoden

I ukens #pengepodden-episode har Mads fått med vinnerne av Skoleduellen – Nordnets porteføljekonkurranse for studenter. Vinnergruppen var børsgruppen ved BI Trondheim, Bull Invest, og på plass i studio er lederne Milan Hovind og Nikolas Rogne. De står som vinnere av Nordnets skoleduellen som går fra september til mai hvert eneste år. Bull Invest oppnådde hele 86 prosent avkastning og du får i episoden høre mer om børsgruppens strategi, sammensetning, og hvordan de har klart å oppnå denne avkastningen.

Dette erSkoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling påShareville.

Innledningsvis blir vi kjent med Bull Invest, hvordan de jobber og hvor mange deltakere de er i gruppen. Gutta snakker også litt om hvordan hverdagen som student har vært under nedstegningene, og hvilke fordeler og ulemper dette har vært for forvaltningen av fondet.

Videre får du høre mer om strategien de har fulgt, hvilke verdsettelsesmetoder de har brukt og hvordan de har manøvrert seg gjennom året i forhold til risiko og timing på de forskjellige kjøp- og salgene de har gjort i konkurranseperioden.

Følg Bull Invest BI TrondheimShareville.

Du får også vite hvilke blemmer deltakerne i børsgruppen har gått på i perioden, og hvilke posisjoner som har bidratt sterkest til den solide avkastningen. Her kommer de blant annet inn på Nordic Semiconductor, MPC Container Ships og KID Interiør.

Vi kommer også innpå hvilke feil gruppen har gjort og ikke minst hvilke selskaper de har hatt suksess med. Her kan man nevne Nordic Semiconductor, MPC Container Ships og Kid..

Avslutningsvis hører vi hva planen til gutta er videre. De er begge uteksaminerte Bachelor studenter fra BI i Trondheim og skal videre til NHH fra høsten av.

Hør forrige episode av #pengepodden.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Trazan
Trazan
15.07.2021 15:35

Det kan vel neppe være en “duell” om det er fler enn to deltagende skoler…