Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik tjente jeg 100 mill på Nikola-aksjen

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Tian Tollefsen, forvalter i Delphi Global. Tema er hvordan Delphi bruker trend-analyse i forvaltningen. Du får også høre mer om den fantastiske dealen Tian gjorde i Nikola-aksjen i vår og hva han tror om hydrogen-lastebil-produsentens fremtidsutsikter.

F.v. Bjørn Erik Sættem og Tian Tollefsen

Kombinerer trendanalyse og fundamentalanalyse

(fra 05:35) Delphi Global har de siste årene slitt med mindreavkastning mot verdensindeksen. Men etter at Tian tok over fondet 1.1.20, har fondet gitt ca 30 % avkastning så langt i år, noe som er ca 20 prosentpoeng bedre enn Verdensindeksen! Tian forteller hvordan han har knust indeksen så langt i år, og omtaler Delphis investeringsstrategi.

Bjørn Erik er litt kritisk til Delphis svake resultater de siste årene, siden trend/momentumstrategien generelt har gitt solid meravkastning, og viser til MSCI sine faktorindekser, mens Delphi spesielt har slitt med mindreavkastning. Hør hva Tian svarer.

Tian forteller videre om hvordan Delphi har videreutviklet investeringsstrategien og lagt til en ny fundamental-trend- analyse.

Årets sterke resultater forklarer Tian med at han og Delphi-teamet snudde raskt om på porteføljen ved inngangen til coronakrisen. De vektet seg ned sykliske selskaper og opp i pro-covid-aksjer som Netflix og video gaming-selskaper. Kontaktandelen ble også økt betydelig.

De fem største postene i fondet gjennomgås; NVIDIA, Amazon og Microsoft, BNP Baribas og Veeva Systems.

Tjente 100 mill på Nikola

(fra 36:52) I juni fikk Tian og fondet hans en del medieoppmerksomhet da det ble kjent at Delphi Global hadde tjent 100 millioner kroner på et veddemål i Nikola, den amerikanske hydrogen-lastebilprodusenten. Aksjen steg 400-500 % fra mars til juni, på fornybar-hypen. Nikola er også største kunden til norske NEL.

Tian forteller bakgrunnen for Nikola-investeringen, og hvorfor han solgte seg ut i juni.

Han forteller videre at han kjøpte seg litt inn igjen i aksjen senere – rett før GM varslet partnerskap med Nikola og aksjen steg på nytt. Men så kom den krasse Hindenburg-rapporten, og sjefen Trevor Milton måtte gå litt senere. Nå har Tian et tap på ca 10 mill, men er altså 90 mill i pluss på Nikola-investeringen. Fremtiden til Nikola blir også diskutert.

Sjekk ut forrige #pengepodden-episode:Slår våre eksperter markedet?

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer