Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

#pengepodden – Slår våre eksperter markedet?

I del 1 av denne episoden går Roger og Bjørn Erik gjennom resultatene i sine porteføljer hittil i år. I del 2 diskuteres presidentvalget i USA og hvordan utfallet vil påvirke de amerikanske børsene. Her ser de nærmere på historiske tall.

Roger og Bjørn Erik har ulik investeringsstrategi: Roger er en langsiktig verdiorientert aksjeinvestor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen.

Roger: Ett prosentpoeng foran Oslo Børs

(fra 01:39) Roger sin norske aksjeportefølje på Shareville har falt knappe syv prosent hittil i år, som er marginalt foran Oslo Børs Hovedindeks (per 6.10.20). Han forteller at Equinor, Aker BP og Mowi har bidratt mest negativt, med betydelige kursfall i år. Mens Tomra, Schibsted, Gjensidige, Borregård og Salmar har bidratt til meravkastning. Roger omtaler kort selskapene i porteføljen.

Bjørn Erik er litt kritisk til at Equinor er det desidert største posten i Rogers portefølje. Det er en aksje som har levert mindreavkastning ift Oslo Børs både på ett og tre års sikt. Vurderer du å vekte deg ned i denne til fordel for nye og mer bærekraftige selskaper? spør han.

Bjørn Erik: Pluss 6 prosent, tre prosentpoeng bak Verdensindeksen

(fra 18:06) Siste kvartal har vært veldig bra for Bjørn Eriks fondsporteføljerShareville, og han har tatt igjen mesteparten av mindreavkastningen fra juni. Bjørn Erik har to globale fondsporteføljer på Shareville, en Pensjonskonto og en ASK-konto. I snitt er disse porteføljene opp 7 % hittil i år (per 6.10.20). Dette er tre prosentpoeng bak Verdensindeksen inklusive vekstmarkeder.

Les et eget innlegg om Bjørn Eriks kvartalsoppdatering her.

I siste kvartal skyldes meravkastningen overvekt i teknologifond – en overvekt han har økt gjennom året.

Når det er sagt: det er vanskelig med taktisk allokering (kortsiktige veddemål på regioner, sektorer o.l.). Det viktigste er å ha en god strategisk allokering, som i hovedsak betyr en høy og fast aksjeandel, presiserer Bjørn Erik.

Han har byttet ut sine fire indeksfond fra KLP og Storebrand med to av Nordnets nye indeksfond, Nordnet Indeksfond Global og Nordnet Indeksfond Emerging Markets. Dette for å spare kostnader ved overgang til ny fondsprismodell.

I tillegg har Bjørn Erik for første gang tatt inn gulleksponering i hans langsiktige portefølje gjennom VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF. Hvorfor gull får du høre i podden.

Presidentvalget i USA og påvirkning på verdens børser

(fra 45:06) Bør investorer bry seg om utfallet av det amerikanske presidentvalget, og ta beslutninger basert på hvem de tror vinner?

Bjørn Erik og Roger går gjennom USA-børsens utvikling i de ulike presidentperiodene siden Reagan-tiden. Børsutviklingen har faktisk vært sterkere i perioder med en demokratisk president enn en republikansk president. Men det er viktig å ta hensyn til verdsettelsen av børsen ved inngangen til en ny presidentperiode, mener Roger. Demokratiske seire har nemlig sammenfalt med perioder med moderate verdsettelser. Da er det lettere å oppnå god avkastning de påfølgende fire årene.

Enkelte hevder at Biden vil føre en mer forutsigbar og tradisjonell utenrikspolitikk, i motsetning til Trumps uforutsigbare pøbel-oppførsel. Dette diskuteres også.

Sjekk ut forrige #pengepodden-episode: Det er ikke oljen som har gjort Norge til et av verdens rikeste land

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer