Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Karl Oscar Strøm – tradingstrategier i mitt nye hedgefond

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik besøk av Karl Oscar Strøm, tidligere investeringsøkonom i Nordnet, sist Pareto og nå forvalter i et hedgefond under oppstart.

Tema er tradingstrategier i Karl Oscars nye hedgefond og markedsutsikter.

De diskuterer forskjellen på trading og investering: Bjørn Erik forklarer forskjellen slik: Trading betyr å skape avkastning ved å handle hyppig. Investering er å skape avkastning ved å sitte i ro.

De fleste tradere taper penger, viser undersøkelser. Karl Oscar er ikke uenig i dette, men mener det skyldes at flertallet som forsøker seg ikke har gjort hjemmeleksen sin. De har typisk for dårlig tilgang på gode systemer og mangler en klar strategi.

F.v Karl Oscar Strøm, Bjørn Erik Sættem

Tradingstrategi for hedgefondet

(fra 10:52) Karl Oscar forteller om mandatet til hans nye hedgefond Paleo Capital. Han vil hovedsakelig handle de store aksjeindeksene, og store likvide internasjonale selskaper, spesielt innen teknologi – både underliggende og derivater. Mandatet inkluderer også andre aktivaklasser.

Karl Oscar er tydelig på at risikohåndtering er nøkkelen til suksess i trading. Han forteller blant annet at fondet maksimalt skal kunne tape 1 % av fondets verdi på én enkeltposisjon.

Bjørn Erik spør om overgangen fra investeringsøkonom til fulltids trader og forvalter for andres penger. Hvordan vil han takle presset og dårlige perioder?

Se også video ”Tradingstrategier og Q&A med trader – Nordnet Live 2020”

Minsteinnskudd 1 mill kr – kun for profesjonelle

(fra 49:33) Planen til Karl Oscar er å hente inntil 100 millioner kroner i løpet av februar og at oppstart av fondet blir 1. mars. Han forteller at han er i rute. Fondet er kun for profesjonelle investorer og minste innskudd er 1 mill kr, så fondet blir ikke å finne på Nordnetplattformen med det første. Bjørn Erik spør om lovreglene for å starte opp hegdefond. Det er blant annet AIF-loven (Alternative Investment Funds) som gjelder.

Les om Karl Oscars nye bok ”Paleo Trading: How to trade like a Hunter-Gatherer” her.

Markedet nå & egen pensjonskonto

(fra 59:45) Hør Karl Oscars syn på markedet nå. Han mener utsiktene er gode på kort sikt, men at vi er i siste fase av en lang opptur. Avslutningsvis spør Bjørn Erik om Karl Oscar har opprettet egen pensjonskonto i Nordnet.

Sjekk ut forrige episode av #penepodden: Voldsom interesse for Egen pensjonskonto

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer