Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Investeringer i ny teknologi – med TIN Fonder

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads fått med seg svenske Carl Armfelt, fondsforvalter i TIN Ny Teknik. Fondet investerer i innovative IT-selskaper, gamingselskaper og helseteknologiselskaper. Avkastningen siden oppstart i februar 2019 har vært på over 70 %, som er betydelig foran relevante referanseindekser.

Bjørn Erik forteller at Nordnets kunder har vært glade i teknologifond i mange år, og det siste året har kundene fått øye på flere nye tek-fond, blant andre TIN Ny Teknik.

F.v: Bjørn Erik Sættem, Carl Armfelt, Mads Johannesen

Investeringsstrategien til TIN Ny Teknik

(fra 07:27) Fondet har et nordisk investeringsmandat, med mulighet til å ha ca 30 % globale selskaper, forteller Carl. Forvalterne ser etter mindre selskaper med stort vekstpotensial og god lønnsomhet med høy grad av teknologisk innhold.

Carl forteller at det p.t. er ca 55 selskaper i porteføljen. Han går gjennom de største postene i fondet: De tre største er Embracer Group, Evolution Gaming Group og Take-Two Interactive Software. Alle disse tre er gamingselskaper med kjente digitale varemerker (spill).

Fondet eier p.t. aksjer i tre norske selskaper: Medistim, Pexip og Adevinta, som også diskuteres.

Imponerende avkastning så langt – hva med risikoen?

(fra 34:37) Fondet har en imponerende avkastning siden oppstart samt hittil i år: + 36 prosent hittil i år (per 22.6.20). Det er over 10 prosentpoeng foran MSCI World Information Technology-indeksen.

Carl redegjør for årsakene til meravkastningen. Gamingselskapene har blant annet bidratt med den største meravkastningen så langt i år.

Risikofaktorer blir diskutert. Normalt har bransjefond større risiko enn brede globale aksjefond, og IT-sektoren er høyt priset og har dermed stor fallhøyde, poengterer Bjørn Erik. Carl kjøper ikke helt det resonnementet. Hør hvorfor.

Sjekk også ut forrige episode av #pengepodden: Slik har ekspertenes portefølje utviklet seg i første halvår

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer