Gå til hovedinnhold

#pengepodden – IMO med 2020 Bulkers

Også i denne episoden fokuserer vi på shipping, og vi har gleden av å introdusere Magnus Halvorsen, som er sjef for Tor Olav Trøims nye tørrlastsatsning 2020 Bulkers. Magnus og Mads snakker om bulkmarkedet, hvordan rateutviklingen har vært og hva man ser fremover. I tillegg får du inngående kunnskap til IMO2020 og dets konsekvenser for shipping og oljemarkedet.

Shipping som bransje

Selv om Norge er en av verdens største sjøfartsnasjoner er det få som egentlig vet hva dette innebærer. Magnus forteller her inngående om hvordan shipping-markedet fungerer, både med rater, tilbud og etterspørsel og ikke minst antall skip på vannet. Alt dette henger i hop og forklarer også hvor mange antall dollar et skip får for å frakte varer frem og tilbake.

Markedsoppdatering for tørrlast

Magnus innleder med å fortelle om en tøff start på markedet i 2019. Fra før har man hatt handelskrigen og bekymringer for lavere vekst, men det har også kommet mer negativitet. Vale demningen i Brazil brast, samt at det også har vært en del naturkatastrofer i Australia som har satt en støkk i markedet. Dog, har rateutviklingen i det siste skutt virkelig fart og man ser nå rater som er på høye nivåer. Dette kommer av blant annet økt Kinesisk innenlandsk aktivitet, og en høyere etterspørsel etter jernmalm. Så ratene pt. er på gode og høye nivåer.

2020 Bulkers flåte av skip

Du får høre Magnus fortelle inngående om deres skip. De har såkalte Aframaxer som er store skip, med et mer effektivt transportsystem og derav høyere rater. Han forteller også videre om deres planer med skip. Per i dag er det et fordelaktig marked med tanke på at det er lite tilbud av båter. Han forteller også videre hva deres planer er med tanke på å bestille nye skip og hvordan han ser på balansen av skip frem i tid.

IMO 2020

I denne delen forklarer Magnus inngående hva IMO2020 er for noe. Han forteller videre hvilke konsekvenser dette vil ha for shipping-markedet og ikke minst hva 2020 Bulkers har gjort for å møte disse endringene. Det er liten tvil om at dette vil ha store konsekvenser for aktørene i bransjen samtidig som at oljemarkedet også vil merke dette.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer