Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Flex LNG om fremtiden for shippingindustrien

I denne episoden av #pengepodden får du høre direkte fra CEO i Flex LNG, Øystein Kalleklev. Mads og Øystein tar for seg shippingmarkedet, og retter fokuset mot LNG (liquid natural gass/naturgass) som er det Flex LNG driver med. Øystein tar deg gjennom hvordan dette Jon Fredriksen-eide selskapet på kort tid har blitt en betydelig aktør innen LNG-markedet.

Videre får du høre mer om hvordan flåten deres ser ut pt. og hvordan denne blir seende ut etter at alle nybygg er kjøpt.Til slutt får du høre hva Øystein tror om markedet for LNG fremover.

Dette er en meget spennende episode og her er det mye informasjon fra en kunnskapsrik sjef.

Hva er egentlig LNG?

(fra 02:34) I denne seksjonen snakker Øystein om hva LNG egentlig er. Shipping er preget av mange delsegmenter, og LNG er en sentral faktor her. Videre forklarer Øystein blant annet mer om hvem som står på kjøpersiden av denne gassen, hva den brukes til.

(fra 10:40) Videre forteller Øystein litt om hva Flex Lng som selskap er, og ikke minst hva selskapet har planer om fremover. Her får du høre mer om strategi i forhold til rater, skip og lignende.

Blir det et «hot» høstmarked for LNG?

(fra 26:53) I denne seksjonen får du høre mer om LNG-produksjonen som kommer på markedet og hvordan den totale flåtebalansen ser ut. I korte trekk er Øystein en optimist og tror markedet fremover kan bli bra, da det er preget av stor likviditet og optimisme.

Øystein kommer inn på et spørsmål mange som følger sektoren tett har spurt seg, nemlig om videre utvikling i ton-mil/distanser. Der får du også høre mer om hvordan utviklingen i de asiatiske markedene er, og hvordan trendene som endrer seg der, sammen med utviklingen i handelskrigen, påvirker Flex.

Skip og finansiering henger hånd i hånd i shipping

(fra 35:00) I denne seksjonen går Øystein og Mads gjennom følgende spørsmål:

– Hvordan ser finansieringsprofilen ut, om det er behov for kapitalinnhenting ift videre vekst?

– Hvordan det går med likviditeten for NYSE-noteringen?

– Hvordan er interessen for shipping generelt i kapitalmarkedet?

– Hvordan er cash break even for skipene deres, og hva forventer dere av ratene fremover?

Markedene for LNG-frakt fremover

(fra 43:10) Er tiden inne for å kjøpe aksjer i LNG? Du får høre hva Øystein tror om LNG-markedet fremover. Han går også inn på hvordan fremtiden ser ut på litt lenger sikt (5-10 år). Er det appetitt for flere skip de kommende årene? Kan det være at andre segmenter enn LNG-frakt, som for eksempel flytende import eller eksportterminaler kan være aktuelt? Hør hva Øystein svarer på dette i denne #pengepodden-episoden.

Hør forrige episode av #pengepodden: Slik investerer våre eksperter

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer