Gå til hovedinnhold

#pengepodden – High yield-krakket og Norwegians restrukturering

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Philippe Sissener, Forvalter i high yield rentefondet Sissener Corporate Bond Fund. Tema i dagens episode er krakket i det norske high yield-markedet i mars, Norwegians restrukturering sett fra lånegivers side, samt småsparernes rolle i aksjemarkedet.

Sjekk ut episoden her.

Krakket i det norske high yield markedet i mars

(fra 04:30) Det norske high yield markedet gikk på en skikkelig smell i mars måned. I snitt falt de norske high yield fondene med rundt 20 % på en måned. Det var like mye som Oslo Børs falt. Det er slettes ikke normalt. Vanligvis har man sett at high yield fond faller omtrent halvparten av aksjemarkedet i nedturer. Hva var annerledes denne gangen?, spør Bjørn Erik.

Phillipe forklarer det kraftige fallet med at high yield fondene måtte stille sikkerhet for en svakere norsk krone, samt stort salg av andeler og få kjøpere. Videre blir det også snakk om støttekjøpene til Statens Obligasjonsfond, og gjeldsgraden innen oljeservice-sektoren. Du får også høre mer om hvordan Phillip jobber som renteforvalter.

Norwegians restrukturering sett fra lånegivers side

(fra 28:49) Hedgefondet Sissener Canopus har lenge sittet på eiersiden i Norwegians obligasjonslån og har vært aktive i restruktureringen og uttalt seg i media underveis.

Philippe forteller hvorfor Sissener Canopus var kritiske til den første redningsplanen til Norwegian i fjor høst. Han forteller videre at Canopusfondet har drevet med kapitalstruktur-arbitrasje ved å eie Norwegian-obligasjoner og shortet Norwegian-aksjen, og har senere dekket inn shorten ved å bli med i neste emisjon. Han svarer videre at Sissener Canopus totalt sett har tjent på sine investeringer i Norwegian.

Du får også høre litt om hvordan vinteren og vårens forhandlinger mellom Norwegian og långiverne pågikk. Han gir ledelsen i Norwegian ros for å ha fått leasingselskapene med på avtalen om å konvertere gjeld til egenkapital.

Her finner du Sissener sine tilgjengelig fond på Nordnet-plattformen.

Spinnvill prising av Norwegian-aksjene?

(fra 37:33) I Finansavisen den 5. mai ble Philippe sitert på at innimellom burde småsparere vært skjermet fra å investere i enkeltaksjer – og heller holde seg til fond. Dagen før var Norwegianaksjen omsatt for mellom 5,30 og 7,50 kr, noe han mente var spinnvilt.

Philippe svarer at han mener at de som skal kjøpe enkeltaksjer bør sette seg inn i selskapet, lese de siste pressemeldingene og de siste kvartalsrapportene. Da ville man sett at det vil komme over tre milliarder nye aksjer, som vil vanne ut de gamle dramatisk.

Bjørn Erik stusser over at det virkelig kan være slik at naive og optimistiske småsparere har vært så dominerende på eiersiden i Norwegian at de har klart å holde aksjekursen oppe på kunstig høye nivåer over lang tid. En mulig årsak er at det er så få aksjer å få tak i for shorting, svarer Sissener.

Hør forrige episode av #pengepodden: Resultatsesongen på Oslo Børs & Lerøy i ukens aksje

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer