#pengepodden – episode 137 – Alfred Berg Gambaks vinneraksjer for 2018

Vi ser på utsiktene for børsåret 2018, og har fått besøk av forvalteren bak fondet Alfred Berg Gambak, Leif Eriksrød. Temaer som investeringsprosess, favorittaksjer, sektorer og utsikter blir diskutert. Leif har lang fartstid i markedet, og gir deg et godt innblikk i hva han tenker om børsåret 2018.

Oppsummering av 2017

Gambak har lenge vært et av Nordnet-kundenes favorittfond. Sammenlignet med tidligere år havnet Gambak litt bakpå i 2017, med tanke på avkastning. Leif røper hvilken aksje som var grunnen til at de ikke hang helt med indeksens utvikling.

Utsikter for 2018

(Fra 10:40) Børsåret 2018 ligger an til å bli et nytt godt år, og Leif mener oljen er nøkkelen til videre oppgang. Momentet er fortsatt sterkt, og Leif tror tungvekterne som Statoil og Norsk Hydro vil kunne løfte Oslo Børs videre.

Anders er nysgjerrig på en mulig korreksjonsfare i markedet, men dette er noe forvalterne til Gambak-fondet ikke er spesielt nervøse for. Leif mener man må velge de aksjene man har tro på, og ikke være for redd for svingningene som kan forekomme.

Les også: Det aller, aller beste tipset for børsåret 2018

Sektorfavoritter og aksjer som Axa, B2 Holding, Subsea7, AkerBP.

(Fra 24:24) Finanssektoren er fortsatt en av favorittene til forvalterne i Gambak. De har store posisjoner i både Axactor og B2 Holding. Leif drøfter også hvordan en eventuell boligsmell vil påvirke bankene. Hør også om sektorene de holder seg unna.

Oppdrettsaksjer

(Fra 38:00) Alfred Berg Gambak har hatt en veldig fin reise i sjømatsektoren og Leif forteller hva han tror om veien videre. Han mener det lange bildet ser veldig sterkt ut, men noen skjær i sjøen det seneste kvartalet gjør at Gambak er noe mer tilbakeholden akkurat nå. Til tross for et positivt syn tror Leif han kan få kjøpt lakseaksjene billigere senere i år.

Ønsker du å lese mer om børsåret 2018? Sjekk ut temamåneden for januar

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer