Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 134 – Winter is Coming

Vinteren har kommet til både Westeros og Norge, men når kommer vinteren til aksjemarkedet? Stort sett alle sentralbankene har vært i sving, og du hører mer om den noe overraskende endringen i den norske rentebanen. Du hører også mer om guttas syn på den nye pensjonskontoen IPS, fjerning av megler-ID på børsen og Bull- og Bear-produkter. Mange frykter også at man har en storm i vente, men man vet bare ikke når den kommer. Mer om dette i ukens episode av #pengepodden med Anders Skar og Tom Hauglund.

En oppdatering på rentemøtene

(Fra 01:53) Anders og Tom diskuterer de ulike endringene sentralbankene har gjort de siste ukene. Har vi nådd en rentebunn? USA har oppjustert BNP-anslagene for 2018, og Norges Bank overrasket markedet med å heve rentebanen nesten ett år. Hør mer om potensielle konsekvenser av renteøkninger og hva Tom gleder seg til i disse juletider.

Er du gira på IPS?

(Fra 16:36) En av våre kjære lyttere lurer på hva vi synes om den nye IPS-løsningen, og om vi vil velge den selv. Anders gir deg en rask gjennomgang av hva IPS betyr for deg og hvilke fordeler og ulemper kontotypen gir.

Les mer om IPS hos Nordnet.

Strategi ved bruk av gearede produkter

(Fra 22:01) Vi har fått et spørsmål angående Bull- og Bear-sertifikat, og om hvordan trender i underliggende påvirker avkastningen til produktet.

Vil du lære mer? Les også: Nordnet Markets – Dette burde du vite om Bull & Bear

Endringer i åpenhet på Oslo Børs

(Fra 27:00) Mange har vært frustrert og lurt på hvorfor Oslo Børs har fjernet megler-ID. Dette er noe Anders og Tom heller ikke er glad i, og med det nye regelverket (MiFID II) som har som mål om mer transparens og åpenhet, mener de at dette er å gå feil vei. Tom har ringt Oslo Børs for å få bedre tydelighet i denne endringen.

Winter is Coming

Siste lytter som får svart på spørsmål denne runden lurer på når «vintern kommer i aksjemarkedet». Mange frykter at børsene skal falle snart og gutta tar en runde på dette temaet.

En stor takk til alle de andre aktive lytterne våre som kommer med spørsmål!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
26.12.2017 16:43

Tips til alle som er nysgjerrige på hvordan Anders og Tom høres ut når de er dritings i studio? Spill av f.eks. den nyeste Pengepodden med 1/2 hastighet. Hillarious!!!