Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Dette er Alfred Berg Gambak sine børsfavoritter for 2021

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Leif Eriksrød, forvalter i suksessfondet Alfred Berg Gambak. Tema er hvordan skape meravkastning på Oslo Børs, og Alfred Bergs børsfavoritter for 2021.

I starten diskuterer gutta hvorfor norske forvaltere som investerer på Oslo Børs har slått indeksfondene både på kort og lang sikt, i motsetning til fondsforvaltere i de fleste andre land og regioner.

Oppsummering av børsåret 2020

(fra 13:21) Oslo Børs har så vidt karret seg på plussiden for året de siste ukene – og er opp ca 2 % YTD. Gambak-fondet er opp hele 11 % hittil i år – ca 9 % foran Oslo Børs Fondsindeks.

Leif forteller at børsnedgangen i mars pga corona, på omlag 30 %, var omlag som forventet, men den kraftige oppgangen i etterkant overrasket de fleste.

Alfred Berg har ikke har vært med på noen av Mercur-noteringene i 2020. Ingen av selskapene har passert den fundamentale screeningen til forvalteren, forteller han.

Verdsettelsen på Oslo Børs er over historisk gjennomsnitt. Inntjeningen er svak. Men lave renter trumfer dette, og gjør at verdsettelsen er ok likevel, mener han.

Sektorrotasjonen i november

(fra 26:10) Oslo Børs ga hele 15 % avkastning i november, men det var stor forskjell på sektorene: Upopulære, trauste og store verdi-selskaper fikk et comeback, mens spenstige vekstaksjer fikk et setback.

Alfred Berg Gambak fikk mindreavkastning i november, med minus 3 prosentpoeng. Det er vel ikke annet å vente for en momentumforvalter, kommenterer Bjørn Erik. Han spør videre om Gambak har gjort noen endringer i porteføljen som følge av denne rotasjonen.

Leif forteller at fondet ikke har en overvekt av vekstaksjer, slik en del tror. P/E i porteføljen er i øyeblikket litt under snittet for Oslo Børs. Gambak liker å være litt konservative og liker for eksempel utbytteaksjer.

Posisjonen i NEL blir også kommentert. NEL har tidligere vært største posisjon i fondet, men Gambak har redusert eksponeringen etter hvert som kursen har steget pga risikohåndtering. Hør hvordan Leif ser på hydrogenselskapet nå.

Se Alfred Berg sine tidligere kommentarer på bloggen her

De største posisjonene i Gambak

(fra 37:48) Nordic Semiconductor, Scatec Solar, Entra, Tomra og Borregaard er de fem største posisjonene. Hør hvorfor.

Er Gambak i ferd med å bli for stort, spør Bjørn Erik? Forvaltningskapitalen er på 7,4 mrd kroner, som gjør fondet blant de største på Oslo Børs. Leif innrømmer at fondet er i største laget og medfører at fondet må eie flere aksjer enn før.

Les mer om Alfred Berg Gambak her

Gambaks tre aksjefavoritter for 2021

(fra 50:08) Nordnet har en uhøytidelig akekonkurranse hvor vi ber utvalgte økonomer trekke frem 3 aksjefavoritter for det kommende året. Leif var med i fjor også, og er p.t blant vinnerne. Anbefalingen som ble gitt i desember 2019 var NEL (+175%), Bakkafrost (-15%) og Adevinta (+31%), et snitt på imponerende 64 % avkastning!

I år anbefaler Leif mer defensive aksjer for 2021: Protector, Europris og Orkla. Hør begrunnelsen i episoden.

Økonomenes aksjetips for 2021 oppdateres på denne siden.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer