Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Baard Schumann om tiden i Selvaag og bolig på børs!

I denne episoden får du høre mer om ledelse og eiendom på børs. For å snakke om dette har vi sammen med Mads Johannesen i studio fått inn en kjent skikkelse i norsk boligmarked, nemlig Baard Schumann.

Du får høre Baard snakke om hvordan det er å være leder for et børsnotert selskap, litt om eiendom på børs og ikke minst om hvordan hans nye hverdag er og kommer til å bli i tiden fremover.

Baard sin lederstil – aktiv ledelse

(01:30) Baard forteller litt om hvorfor han har valgt, eller blitt dratt inn i, en noenlunde åpen lederstil. Både ovenfor journalister, men også innad i organisasjonen. Han har til og med sitt telefonnummer på sin twitterbruker, som gjør at han er ekstremt tilgjengelig som leder. Dette har både positive og negative konsekvenser, og Baard forteller videre at han er kort og konsis i sine uttalelser for journalister. Slik kan det bli en del sitater og overskrifter av, men samtidig skaper dette oppmerksomhet som er bra.

Daglige oppgaver som en toppleder

(07:27) Baard forteller inngående om sine daglige oppgaver som toppleder. Han forteller videre at mye tid gikk med til problemløsning. Dette kan være alt i fra uenigheter i forhold til planer med kommunen og andre aktører som man samarbeider med. Det viktigste han har brukt tid på er tomtekjøp og utvikling og regulering av tomter. Dette er helt essensielt som boligbygger.

Ledelse i et børsnotert selskap, kvartalsjag?

(15:05) Å være et boligselskap på børs er på mange måter en motsetning. En boligbygger er vant med å planlegge og jobbe med prosjekter 3,5 til 10 år frem i tid. Dette klinger dårlig i ørene til investorer som krever informasjon og nyheter hvert eneste kvartal. Dette forteller Baard mer om i denne bolken om hvordan man på sett og vis må «lære opp» markedet i å være mer langsiktig.

Hvordan ser det ut hos våre Svenske naboer?

Markedet i Sverige er enda mer modent enn i Norge og derfor er det flere aktører som har notert sine selskaper på den svenske børsen. Baard forteller litt om hvorfor han tror det er slik og hva vi i Norge bør lære av våre svenske naboer.

Hvordan ser fremtidens boliger ut?

(28:50) I denne bolken forteller Baard litt om hvordan han ser på fremtidens boliger. Vi har lenge hørt om «smart homes», «small living» og flere andre buzz-ord innenfor bolig. Baard tar oss gjennom dette temaet og forteller mer om hva som skjer i bransjen i dag og i tiden fremover.

Boligprisen fremover for Norge generelt

(33:34) Baard forteller om utviklingen av boligprisen fremover i tid. Her snakker vi om Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Til slutt letter Baard litt på sløret om hva han skal drive med nå i tiden fremover etter Selvaag Bolig tiden.

Hør forrige episode av #pengepodden: Thomas Nielsen om Norwegian og sitt nye fond.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer