Gå til hovedinnhold

#Pengepodden Thomas Nielsen om Norwegian og nytt eiendomsfond

I denne episoden av #pengepodden har vi fått besøk av en gjenganger i podcasten vår, nemlig Thomas Nielsen. Du får høre hva Thomas mener om Norwegian, hvordan han vurderer og regner på selskaper og om eiendom på børs.

Thomas har nylig lansert sitt nye fond First Nordisk eiendom, noe som diskuteres i studio. Fondet er forøvrig tilgjengelig på vår plattform.

Norwegian og dårlig kommunikasjon fra selskaper

Thomas forteller litt om hvordan han ser på selskaper og ikke hvordan han mener guidingen til enkelte selskaper ofte slår feil. Han er tilhenger av at selskaper som ikke guider og skal fortelle markedet hvordan de mener fremtiden er for deres selskap er. Han har flere eksempler på selskaper som viser til dårlig guiding.

I denne delen av podcasten prater Thomas også om din mye omtalte investering i Norwegian.

Eiendomsinvesteringer og nytt fond

Her forteller Thomas litt om sitt nye fond. Stikkordet er konsentrerte og smale porteføljer med kun de beste selskapene. Du får vite at fondet er konstruert som et vanlig aksjefond og Thomas får velge de selskapene han selv har tro på.

Nordisk eiendom har vært hett de siste årene. Selskapene kjennetegnes av en meget god ROE, attraktiv prising og lavere fundingkost på grunn av rentene. Hva ser Thomas spesifikt etter for at et eiendomsselskap skal få plass i sitt fond?

Her forteller Thomas om sin tilnærming til investeringer. Han kjører en bottom-up analyse og fokuserer stort sett på at selskapene skaper verdi over tid. På den måten kan man være mer sikker på selskapene og da også ha mer konsentrerte veddemål over tid.

Self Storage Group

Thomas har også en posisjon i Selv Storage Group, dette var også et av selskapene Spetalen trakk frem på investordagen nylig. Han var generelt negativ til markedet, men SSG var en favoritt fra hans side (der er han stor eier). Thomas forteller litt om grunnen til at de er investert i aksjen og litt om fremtiden til selskapet.

I episoden får du også høre om Thomas’ to aksjefavoritter og en salgskandidat. God fornøyelse.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer