Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente, selvom økte smittetall skremte investorene i går

Aksjene på Wall Street falt på ny torsdag. Økte smittetall fra både Europa og USA gjorde investorene nervøse. De ukentlige jobbtallene – førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd – skuffet også. Mao. var det lite å glede seg over i gårsdagens børshandel

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%. SSO, ENTRA i fokus (resultatfremleggelse)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

Aksjene på Wall Street falt på ny torsdag. Økte smittetall fra både Europa og USA gjorde investorene nervøse. De ukentlige jobbtallene – førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd – skuffet også. Mao. var det lite å glede seg over i gårsdagens børshandel.

Når det er sagt, presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt. Ettersom de amerikanske politikerne ikke har klart å enes om en ny stor stimulansepakke til økonomien til nå, forventer de fleste at så vil skje etter valget.

Apotekerkjempen Walgreens Boots Alliance, som for øvrig inngår i Dow Jones indeksen, steg nesten fem prosent i går på sterke kvartalstall. United Airlines (-3,8%) derimot, skuffet investorene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt fredag morgen.

Det skjedde fint lite på de asiatiske børsene fredag, tross negative impulser fra både USA og Europa torsdag. Covid-19 situasjonen fortsetter å prege nyhetsbildet. Enn så lenge er det ingen tegn på avtakende smittetall, tvert imot.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,8 dollar per fat, opp 1,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,37, mens 30-års renten i USA ligger på 1,51 prosent.

Ettersom Covid19-smitten fortsatt herjer verden over har fokuset på OPEC+ økt. I slutten av november skal partene møtes for å legge produksjonsstrategien for 2021. Planen er å åpne oljekranene noe i januar, men gitt situasjonen slik den er i dag, kan det godt tenkes at dagens produksjonsnivå vil måtte videreføres en god stund til.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer