Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia. Oljeprisen noe opp.

De amerikanske børsene steg på ny torsdag, etter solid oppgang onsdag. Investorene har tro på at politikerne klarer å enes om en ny bred, stimulansepakke for økonomien før valget i november

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene steg på ny torsdag, etter solid oppgang onsdag. Investorene har tro på at politikerne klarer å enes om en ny bred, stimulansepakke for økonomien før valget i november. Så lenge Covid-19 viruset herjer verden over, vil de økonomiske forholdene forbli svake. I følge Fed, den amerikanske sentralbanken, er det en nødvendighet at politikerne støtter målrettet opp med økonomiske tiltak i denne perioden for å holde situasjonen i sjakk.

Oljerelaterte selskaper dominerte vinnerlistene i går, noe de ikke har gjort på lenge. Bl.a. steg OXY (Occidental Petroleum), HAL (Halliburton) og MPC (Maraton Petroleum) mellom seks og ni prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt fredag morgen.

Sterke makrotall (PMI) fra Kina gav børsoppgang i Asia fredag. Aller best gikk det for de kinesiske børsene, som for øvrig har vært stengt en uke grunnet høytid. PMI tallene for service sektoren i Kina kom inn på 54,8, noe som indikerer sterk underliggende vekst i økonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,23, mens 30-års renten i USA ligger på 1,57 prosent.

Et større produksjonsfrafall fra Mexicogulfen grunnet uvær, samt redusert produksjon på norsk sokkel (pågående streik) har løftet oljeprisen (Brent blend) over 43 dollar det siste døgnet. Det er ventet at disse fatene vil komme tilbake relativt raskt. Når det er sagt, ifølge ferske uttalelser fra OPEC kan det verste være over for oljemarkedet. Om så skulle være tilfelle vil dette være godt nytt for Norge og norsk økonomi.

Lyttetips

#pengepodden – Slår våre eksperter markedet?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer