Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia. Ny stimulansepakke fra USA på vei?

Aksjene på Wall Street falt fredag, godt hjulpet av storstilt gevinstsikring i teknologi aksjer. Tesla, Activison Blizzard, Netflix, Nvidia, Adobe og Apple, seks kjente selskaper som har steget betydelig i 2020, falt mellom syv og tre prosent. Energi -og industrirelaterte selskaper klarte seg derimot bra

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,2 prosent i snitt i går.

Aksjene på Wall Street falt fredag, godt hjulpet av storstilt gevinstsikring i teknologi aksjer. Tesla, Activison Blizzard, Netflix, Nvidia, Adobe og Apple, seks kjente selskaper som har steget betydelig i 2020, falt mellom syv og tre prosent. Energi -og industrirelaterte selskaper klarte seg derimot bra.

Mange investorer lot seg påvirke av Trumps covid-19 tilfelle, men markedet samlet sett, gjorde ikke det. Når det er sagt, hvorvidt presidentvalget som skal avholdes i begynnelsen av november, vil gå som planlagt gjenstår å se.

Denne uken håper de fleste at politikerne omsider blir enige om en ny krisepakke til økonomien, da fredagens viktige jobbrapport, non-farm payrolls, skuffet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,9 prosent i snitt mandag morgen.

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av fredagens børsnedtur i USA. Mao. Trumps helsetilstand var ikke noe som opptok investorene i regionen. Det er for øvrig naturlig å anta at den positive stemningen i Asia vil hjelpe europabørsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,2 dollar per fat, opp 1,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,26, mens 30-års renten i USA ligger på 1,5 prosent.

Stigende smitte av Covid-19 gjør situasjonen vanskelig for oljemarkedet i disse dager. I tillegg har eksporten fra Libya tatt seg kraftig opp den siste uken, noe som skaper ytterligere press på balansen i markedet. Det ligger i kortene at oljeprodusentene vil måtte adressere dette i løpet av høsten for å holde oljeprisene oppe. Mao. er usikkerheten stor. Når det er sagt, en eventuell ny stimulansepakke fra USA kan hjelpe noe på situasjonen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Arve Kvaløy
Arve Kvaløy
05.10.2020 14:05

Takk for nok en god oppdatering, Roger Berntsen! Det er lite kommentarer på disse innleggene, men jeg regner med at flere enn meg synes en slik kortfattet oppsummering er meget bra, for å få og beholde oversikten! I en hektisk hverdag er det ikke alltid lett å få med seg alt, men denne morgenrapporten gir en stakkars småsparer i hvert fall illusjonen av å være informert 🙂