Oppgang i vente. Oljeprisen opp på ny. Svak oppgang i Asia i natt

Investorene i Asia sendte børsene i regionen opp torsdag. Selskaper innenfor finans og energi (sykliske sektorer) var de som gikk best, mens selskaper innenfor forbruksvarer lagget. De sykliske sektorene har for øvrig ledet an gjennom hele november

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%. HUNT, ODL i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Blandede makrotall pluss gevinstsikring i oljesektoren bidro til aksjefall i på Wall Street onsdag. Førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd steg mer enn ventet i forrige uke, en indikasjon på hvor sårbar amerikansk økonomi er om dagen. Den amerikanske sentralbanken slapp også sitt referat fra forrige rentemøte i går, der det fremkom diskusjoner om ytterligere stimulanser til økonomien gitt at politikerne ikke har klart å enes om en ny kraftig stimulansepakke. Når det er sagt, forrige sentralbanksjef, Janet Yellen, som etter alt å dømme blir USA nye finansminister når Biden overtar som President i januar, har alle forutsetninger for å lykkes med å lose amerikansk økonomien igjennom Covid-19 krisen.

Salesforce (-5,4%) og Chevron (-3,6%) falt mest blant de 30 Dow-selskapene i går. Førstnevnte falt på meldinger om mulig oppkjøp av Slack Technologies (+37%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt torsdag morgen.

Investorene i Asia sendte børsene i regionen opp torsdag. Selskaper innenfor finans og energi (sykliske sektorer) var de som gikk best, mens selskaper innenfor forbruksvarer lagget. De sykliske sektorene har for øvrig ledet an gjennom hele november på forventninger om at de kommende vaksinene fra en rekke farmasigiganter, vil bidra til å stabilisere verdensøkonomien i 2021. Oslo Børs er for øvrig en av børsene i verden der de sykliske sektorene dominerer mest, derfor har også denne steget betydelig inneværende måned.

Det er verdt å merke seg at de amerikanske børsene holder stengt i dag på grunn av Thanksgiving Day. Når Wall Street er stengt blir det også lavere handelsvolumer på de andre børsene rundt om i verden, inkludert Oslo Børs.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 48,7 dollar per fat, opp 0,9 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,82, mens 30-års renten i USA ligger på 1,63 prosent.

Oljeprisen har steget ytterligere gjennom natten på økt optimisme knyttet til de kommende Covid-19 vaksinene. I tillegg falt råoljelagrene i USA i forrige uke, noe som isolert sett er positivt for prisen. Førstkommende mandag møtes for øvrig OPEC landende til nytt toppmøte, der de skal avgjøre produksjonsnivåene for 2021. Det er ventet at disse vil bli holdt på dagens nivå de neste tre månedene også, i påvente av at Covid-19 vaksinene rulles ut. Oljeprisen har ikke vært høyere siden pandemien brøt ut i mars.

Som en følge av den siste tids oljeprisoppgang har dollaren igjen falt under 9 mot den norske kronen. Skulle oljeprisen stige ytterligere i tiden fremover, må vi forvente at kronen også styrker seg videre.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer