Oppgang i vente. Oljeprisen nær 50 dollar fatet etter OPEC+ enighet

Oljeprisen har gjort et solid byks det siste døgnet. Oppgangen kommer i kjølvannet av OPEC+ enighet om videre produksjonsbegrensninger. De store oljeprodusentene har blitt enige om å øke tilbudet med 500.000 fat fra og med 2021, for så å se an situasjonen på månedlig basis

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt i går.

Stemningen på Wall Street var god gjennom store deler av dagen, før mange investorer lempet ut sine aksjer i sen handel. S&P 500, Nasdaq og Dow Jones indeksen er for øvrig nær all-time high, godt hjulpet av oppløftende vaksinenyheter den senere tid.

Moderna (+10%), ett av en håndfull selskaper som har lykkes i å utvikle en effektiv Covid-19 vaksine, steg på ny torsdag. Biotech-selskapet er for øvrig opp vanvittige 704 prosent inneværende år, og topper dermed årets vinnerlister. Apotekerkjempen Walgreens Boots Alliance utmerket seg også med solid oppgang i går. Når det er sagt, selskapet har slitt på børs i 2020 og må stige hele 30 prosent bare for å komme tilbake til nivåene fra 2019. Flys -og cruiseselskaper var også å finne blant gårsdagens vinneraksjer. Mange investorene ser nå lys i enden av Covid-19 tunellen og spekulerer i at mange hardt rammede selskaper er gode kjøp på disse nivåene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er endte relativt flatt fredag.

I dag, som i går, er det lite nytt å melde om fra de asiatiske markedene. De største indeksene i regionen ser ut til å ende relativt flatt fredag. Månedens viktigste tall, de amerikanske jobbtallene, slippes senere i dag, noe mange investorer venter på. Det er naturlig å anta at disse tallene vil kunne påvirke stemningen i markedet noe.

Selskaper innenfor forbruksvarer gjorde det klart best i Asia fredag, mens finansaksjer falt tilbake.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 49,5 dollar per fat, opp 2,6 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,75, mens 30-års renten i USA ligger på 1,66 prosent.

Oljeprisen har gjort et solid byks det siste døgnet. Oppgangen kommer i kjølvannet av OPEC+ enighet om videre produksjonsbegrensninger. De store oljeprodusentene har blitt enige om å øke tilbudet med 500.000 fat fra og med 2021, for så å se an situasjonen på månedlig basis. På forhånd var det ventet at produksjonen skulle holdes på dagens nivå. At OPEC og dets samarbeidspartnere, skal holde månedlige møter fremover kan tenkes å minimere usikkerheten i markedet fremover, noe som isolert sett er positivt.

Lyttetips 1: Aker BioMarine med nytt spennende forretningsområde – LYSOVETA

Aker BioMarine sitt nye foretningsområde, LYSOVETA

Lyttetips 2: Ny episode av #Pengepodden

Comeback for trauste verdiaksjer – eller bare et blaff?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer