Oppgang i vente. Knallsterke PMI tall fra Kina ga børsoppgang i Asia i natt. Toppmøte i OPEC utsatt til torsdag

Knallsterke PMI tall fra Kina bidro til børsoppgang i Asia i natt. Kinesisk økonomi er på god vei tilbake til nivåene fra før Covid-19 utbruddet, noe investorene i regionen lot seg inspirere av

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

Sykliske sektorer som energi og finans, gjorde det klart best på Wall Street i november, godt hjulpet av positive vaksinenyheter de siste ukene. Når det er sagt, de fleste type selskaper steg i løpet av måneden, i motsetning til tidligere i år der teknologi, konsum -og helserelaterte aksjer har dratt brorparten av lasset.

Tesla er forøvrig det selskapet som har overrasket mest positivt gjennom året med en oppgang på vanvittige 578 prosent. Nylig ble det også klart at selskapet skal innlemmet i S&P 500 indeksen, noe som har tvunget store indeksforvaltere til å gjøre endringer i sine porteføljer. Videokonferanseselskapet Zoom har i likhet med Tesla også steget rundt 600 prosent i 2020, dog markedsverdien av Zoom er bare en femtepart av Teslas markedsverdi.

Gevinstsikring i oljeaksjer gjorde at denne type selskaper preget gårsdagens taperlister. Biotekselskapet Moderna (+20,2%), som har utviklet en av de mest effektive Covid-19 vaksinene til nå, toppet vinnerlistene nok en gang. Chip-produsenten Advanced Micro Devices (+6,3%) gjorde også sterkt i går.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,5 prosent i snitt tirsdag morgen.

Knallsterke PMI tall fra Kina bidro til børsoppgang i Asia i natt. Kinesisk økonomi er på god vei tilbake til nivåene fra før Covid-19 utbruddet, noe investorene i regionen lot seg inspirere av. Når det er sagt, gitt at verden er mer sammenvevd enn på lenge, er verdensøkonomien avhengig av at Europa og USA også begynner å vokse igjen. Enn så lenge preges to av de viktigste økonomiske kontinentene av skyhøye smittetall og strenge mobilitetsbegrensinger.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 47,4 dollar per fat, ned -0,5 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,87, mens 30-års renten i USA ligger på 1,57 prosent.

Foreløpig har ikke OPEC-landene klart å enes om forlengelse av dagens produksjonsavtale. I utgangspunktet skulle toppmøte i OPEC avsluttes i dag, men er nå bestemt utsatt til torsdag. Usikkerheten har for øvrig ikke påvirket oljeprisen vesentlig, da brentoljen fremdeles handles rundt 47 dollar per fat.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer