Oppgang i vente. Investorene venter på resultatrush på Wall Street

Denne uken slipper en rekke selskaper sine tall for tredje kvartal, noe som vil fange investorene oppmerksomhet. Gitt Covid-19 situasjonen blir dette nok et unntakskvartal hva gjelder selskapenes inntjening

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt før helgen.

Det amerikanske presidentvalget nærmer seg med stormskritt. I følge ferske meningsmålinger leder Biden klart over Trump. Hvorvidt Biden eller Trump er best for aksjemarkedene er vanskelig å si. Mest sannsynlig har de begge begrenset innvirkning på børsene, i alle fall på lang sikt. Uansett, aksjemarkedene har løftet seg de siste dagene.

Denne uken slipper en rekke selskaper sine tall for tredje kvartal, noe som vil fange investorene oppmerksomhet. Gitt Covid-19 situasjonen blir dette nok et unntakskvartal hva gjelder selskapenes inntjening. Mao. er usikkerheten stor, slik den også var i forkant av forrige kvartal.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,5 prosent i snitt mandag morgen.

Den kinesiske sentralbanken bidro til kraftig oppgang på shanghaibørsen mandag. Reduserte krav til reservekapital i forbindelse med valutahandel gjør det nå billigere å “shorte” landets valuta. En svakere valuta er godt nytt for kinesisk økonomi, hvis varer blir mer konkurransedyktige (billigere) på verdensmarkedet.

Når det er sagt, stadige tiltak for å svekke ens egen valuta er noe de fleste sentralbanker har gjort de siste årene. Mao. i det lange løp vil slike tiltak balansere hverandre.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,5 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,13, mens 30-års renten i USA ligger på 1,58 prosent.

Uværet i Mexicogulfen er over, det samme er oljestreiken i Nordsjøen. Dette innebærer at oljetilbudet snart vil komme tilbake til det det var for ettpar uker siden. Det skal for øvrig sies at en potensiell stimulansepakke fra USA kan trigge økt etterspørsel etter olje i verdens største økonomi.

Dollaren har svekket seg noe den senere tid, kanskje på forventninger om mindre politisk uro ved en eventuell Biden seier

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
niklas
niklas
12.10.2020 23:06

Hvis du vil lykkes med investering i kryptovaluta, bør du lese daytrading-mynter som bitcoin. Jeg vil foreslå at du handler med Sarah Barton. Jeg har gjort det i godt over 1 år og har det bra. Du kan nå henne via e-posten hennes, Sarahtrader101@gmail.com

h;l;l
h;l;l
Svar på  niklas
13.10.2020 03:24

svindel