Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente etter kraftig børsfall i går. Oljeprisen noe opp

Alle type selskaper, med reiselivskapene i spissen, falt kraftig i går. Covid-19 situasjonen, som har preget verden siden mars, blir stadig verre. Smittetallene spesielt i Europa og USA er så høye, at flere myndigheter nå tvinges til å gjeninnføre strenge restriksjoner på reise og opphold

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. ADE, ELK, ITE, XXL i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,9 prosent i snitt i går.

Alle type selskaper, med reiselivskapene i spissen, falt kraftig i går. Covid-19 situasjonen, som har preget verden siden mars, blir stadig verre. Smittetallene spesielt i Europa og USA er så høye, at flere myndigheter nå tvinges til å gjeninnføre strenge restriksjoner på reise og opphold. Politikerne i USA sliter i tillegg med å enes om en ny økonomisk stimulansepakke. Mao. var det lite positivt å ta tak i for investorene mandag.

Royal Caribbean Cruises (-9,6%), Carnival Corp (-8,7%) og Norwegian Cruise Line (-8,5%) toppet taperlistene i går. Flyselskapene United Airlines (-7,1%) og American Airlines (-6,3%) falt også betydelig.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

Det gikk vesentlig bedre på de asiatiske børsene enn fryktet tirsdag. Normalt sett lar de asiatiske investorene seg påvirke av utviklingen i USA og Europa, men ikke denne gangen. Det er naturlig å anta at dette skyldes det faktum at smittesituasjonen rammer regionene ulikt. Mens smittesituasjonen er i Asia er “under kontroll”, så er den ikke det i Europa og USA.

Ferske tall fra kinesisk industri, viste økt inntjeningsvekst for sektoren som helhet. Inntjeningsveksten siste 12 måneder kom inn på 10,1%.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,9 dollar per fat, opp 1,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,21, mens 30-års renten i USA ligger på 1,6 prosent.

Oljeprisen har løftet seg noe gjennom natten, men langt ifra nok til å hente inn mandagens fall. Oljemarkedet preges på godt og vondt, av den til enhver tid gjeldende økonomiske situasjonen i verden. Så lenge Covid-19 viruset herjer vil dette hemme global vekst. Når det er sagt, betydelige stimulanser gjennom lave renter og støttepakker bidrar til å holde “hjulene” i verdensøkonomien i gang.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer