Oppgang i vente etter bred børsoppgang i USA og Asia. Oljemarkedet under press

De to mest verdifulle selskapene i verden, Apple og Amazon, dro lasset i går med kjempeoppgang på mellom fem og seks prosent. Børsppgangen var for øvrig relativt bred, dog tre sektorer, forbruksvarer, IT og telekom, utmerket seg mest med en samlet oppgang på over to prosent

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,7 prosent i snitt i går.

De to mest verdifulle selskapene i verden, Apple og Amazon, dro lasset i går med kjempeoppgang på mellom fem og seks prosent. Børsppgangen var for øvrig relativt bred, dog tre sektorer, forbruksvarer, IT og telekom, utmerket seg mest med en samlet oppgang på over to prosent. At Apple skal lansere sin først 5G telefon i dag var en viktig årsak til gårsdagens oppgang.

I dag sparkes resultatsesongen for tredje kvartal i gang for fullt med selskaper som JPMorgan, Citigroup, BlackRock, Johnson&Johnson og Delta Airlines. Mao. de neste ukene vil preges av resultatfremleggelser, samt presidentvalget.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,9 prosent i snitt tirsdag morgen.

Mandagens børsoppgang i USA bidro til optimisme blant de asiatiske investorene tirsdag. Alle sektorer i regionen endte opp, anledet av helsesektoren. Ferske makrotall fra Kina bidro også positivt.

I likhet med de andre børsene i verden, vil børsene i Asia preges av resultatfremleggelser fremover. Gitt dette må vi forvente økt volatilitet de neste ukene. Når det er sagt, stor volatilitet har blitt den nye normalen etter Covid-19 utbruddet, derfor er det ikke ekstraordinært å melde om potensielt sett, store svingninger.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,1 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,16, mens 30-års renten i USA ligger på 1,56 prosent.

Oljemarkedet har vært relativt stabilt de siste månedene, men nylig har markedsbalansen svekket seg. Økt eksport fra Libya, samt redusert oljeetterspørsel grunnet den globale smittesituasjon. Det ligger i kortene at verdens største oljeprodusenter, med OPEC+ i spissen, vil måtte adressere dette på ett eller annet tidspunkt. Frem til nå har samarbeidet mellom oljeprodusentene gått bedre enn mange hadde fryktet. At Covid-19 viruset er en felles fiende bør gjøre det enklere å samhandle, tror vi.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer