Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Smittesituasjonen tynger aksjemarkedene

Nasdaq indeksen (+0,6%) klarte seg bra i går, mens den industritunge Dow Jones indeksen falt 0,8 prosent. Investorene frykter at verdensøkonomien vil svekkes ytterligere på grunn av den gjeldende smittesituasjonen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,3]%. SCHA, AKSO, KVAER, NOFI i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

Nasdaq indeksen (+0,6%) klarte seg bra i går, mens den industritunge Dow Jones indeksen falt 0,8 prosent. Investorene frykter at verdensøkonomien vil svekkes ytterligere på grunn av den gjeldende smittesituasjonen. Flere land i Europa har nylig måttet gjeninnføre strenge smittetiltak i et forsøk på dempe den rekordhøye smittespredningen. Når det er sagt, for hver dag som går kommer vi nærmere en effektiv behandlingsform for Covid-19 viruset. Dvs. farmasigiganter verden over har jobbet på spreng siden mars for å utvikle vaksiner som forhåpentligvis vil hjelpe alle å komme tilbake til normalen.

Microsoft steg 1,5 prosent i ordinær handel tirsdag, men falt tilbake i etterhandelen. Teknologikjempen skuffet investorene da tallene for Q3 ble sluppet i går kveld.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske investorene sendte børsene i regionen opp onsdag, dog bevegelsene var relativt begrenset. I Kina derimot, steg Shanghai indeksen en prosent. Det er verdt å merke seg at smittesituasjonen i Asia er vesentlig bedre enn i Europa og USA.

Resultatsesongen fortsetter med full styrke i dag. Schibsted har sluppet tall før børsåpningen. Schibsted inngår for øvrig i OBX-indeksen og vil dermed også påvirke denne. Vi har for øvrig justert vårt åpningsestimat i tråd med selskapets hovedtall.

Aker Solutions, Kværner og Bank Norwegian, tre kjente selskaper som tidligere har vært den del av OBX-indeksen har også sluppet tall i dag, og vil være med på å prege åpningshandelen.

Disclaimer: undertegnede har eierinteresser i Schibsted

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,5 dollar per fat, ned -1,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,17, mens 30-års renten i USA ligger på 1,56 prosent.

Ifølge det amerikanske petroleumsinstituttet API, steg oljelagrene i USA på ny i forrige uke. Høyere lagertall er negativt for oljeprisen, da det indikerer et marked i ubalanse. Brent oljen handles nå så vidt over 40 dollar per fat. Så lenge Covid-19 situasjonen er som den er vil usikkerheten i oljemarkedet vedvare.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer