Nedgang i vente i forkant av måneden viktigste tall – de amerikanske jobbtallene

Det ble børsoppgang i USA torsdag kveld tross svak utvikling i tre store sektorer (energi, materialer og industri). Svak utvikling i oljeprisen gjennom dagen bidro til å sende energiindeksen ned over tre prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,8%, eller innenfor intervallet [-1, -0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,7 prosent i snitt i går.

Det ble børsoppgang i USA torsdag kveld tross svak utvikling i tre store sektorer (energi, materialer og industri). Svak utvikling i oljeprisen gjennom dagen bidro til å sende energiindeksen ned over tre prosent. Når det er sagt, solid oppgang i teknologi (+1%), telekom (+1,4%), forsyning (+1%) og konsumvarer (+1,5%) var nok til å dra hovedindeksene i pluss.

Walmart (+2,3%), Visa (+1,7%) og Boeing (+1,6%) toppet vinnerlisten blant selskapene i Dow Jones Indeksen, mens Netflix (+5,5%) og Tesla (+4,5%) utmerket seg blant Nasdaq selskapene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG* og SHANGHAI CSI 300*) er ned -0,1 prosent i snitt fredag morgen.

I dag som i går, holdt børsene i Kina, Hong Kong, Sør Korea og Taiwan stengt torsdag (helligdag), dermed er det begrenset med impulser fra Asia i dag. Børsen i Japan derimot, som var nede for telling i går etter teknisk svikt, steg fredag.

Resultatsesongen for tredje kvartal står nå for tur, noe som kan tenkes å påvirke markedet de neste ukene.

Senere i dag slippes månedens viktigste makrotall, de amerikanske jobbtallene (Non farm Payrolls). Utvikling i arbeidsmarkedet i USA er en viktig pekepinn på den økonomiske utviklingen ikke bare i USA, men også i resten av verden. Det store spørsmålet er om jobbmarkedet evner å komme tilbake til normalen innen overskuelig fremtid eller ikke. Så lenge Covid-19 viruset herjer skal det mye til at så skjer. Mange frykter at arbeidsledigheten vil etablere seg på høyere nivåer selv om viruset skulle bli bekjempet.

*Stengt grunnet helligdag

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 39,8 dollar per fat, ned -0,9 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,37, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Tiltakene knyttet til Covid-19 har blitt skjerpet flere steder rundt om i verden som en følge av betydelig økning i smittetilfeller. Dette sammen med økt oljeeksport fra Libya og Iran, har påvirket oljeprisen de siste dagene. Det er naturlig å anta at oljeprodusentene, med OPEC+ i spissen vil måtte adressere dette i løpet av høsten.

Lyttetips:

#pengepodden – Det er ikke oljen som har gjort Norge til et av verdens rikeste land

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer