Equinors Q3-tall bedre enn ventet?

Justert driftsresultat (EBIT) USD 2.590 millioner

Equinor (ned 1 % YTD), leverte, isolert sett, tall i tråd med forventninger i 3. kvartal. Men, justert for det faktum at selskapet valgte å selge mindre gass enn de kunne i kvartalet, må resultatet i 3. kvartal likevel sies å være bedre enn ventet. Selskapet åpnet opp en prosent på tallene, mot vårt interne estimat på 1,4 prosent.

Det justerte driftsresultatet (EBIT) kom inn på USD 2.590 millioner, ned fra NOK 4.840 millioner i 3. kvartal 2018. Lavere priser på olje og gass det siste året, som en følge av svekkelse i verdensøkonomien mv, er hovedårsaken til resultatfallet.

Et vanskelig underliggende «klima»

Oljesektoren har slitt i motbakke de siste 10-12 årene. Blant annet har økt tilbud av olje og gass, spesielt fra USA, endret de langsiktige inntjeningsforutsetningen for sektoren som helhet (verden mangler ikke olje, tvert imot). I tillegg har store teknologiske fremskritt innen transportsektoren, samt økt fokus på miljø endret premissene for oljeselskapene tilsvarende. I Q3-rapporten kan vi lese at Equinors egne prisforventninger på olje og gass lengre frem i tid (2025-2030) har blitt nedjustert.

Et slikt underliggende «klima» er vanskelig å håndtere for de aller fleste i industrien, da fokus på kostnader (effektiviseringer) blir eneste utvei. Når det er sagt, historien viser at de mest dynamiske selskapene (de med størst omstillingsevne) vil vinne på bekostning av de andre.

Equinor er for øvrig, slik jeg ser det, et selskap med gode forutsetninger til å forbli et ledende globalt energiselskap også i fremtiden. Selskapets initiativ innenfor havvind og solenergi er eksempel på dette.

Merk! Undertegnede eier aksjer i Equinor gitt attraktiv risk/reward. Dvs. undertegnede mener selskapet er verdt vesentlig mer enn det prises til på børsen. Når det er sagt, selskapets langsiktige vekstimpulser er fraværende, noe som gjør selskapet mindre attraktiv som en langsiktig investering.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer