Bedre enn ventet fra Hydro

Hydro leverte bedre resultater for 2. kvartal enn mange hadde ventet, men tallene bar sterkt preg av selskapets pågående vanskeligheter i Brasil (myndighetens pålegg om nedstengning av kapasitet ved Alunorte og Paragominas etter «ulovlige» utslipp i 2018). Når det er sagt, selskapet melder om positive impulser i markedet for bokser og beholdere i aluminium («cans»). Dette er spenndende gitt at Hydro, med dets produkter, antaes å være en del av løsningen for å gjøre verdensøkonomien mer sirkulær i fremtiden. Selskapet uttrykte for øvrig at det underliggende aluminumsmarkedet er svakt/blir svakere, noe investorene visste på forhånd gjennom tilsvarende uttalelser fra andre spillere i aluminiumsmarkedet.

Attraktiv yield, men selskapets “rating” under press

Selskapet er, slik jeg ser det, verdt ca. 104 milliarder (NOK), tilsvarende 51 kroner per aksje. Aksjen handles i skrivende stund til 32,6 kroner. Samlet sett, mener jeg at Hydros eiere (aksjonærer), med den norske stat i spissen, kan forvente seg en årlig yield (utbytte+kursutvikling) på 8,9 % de neste årene. 8,9 % anser jeg som svært attraktivt på tross av selskapets underliggende risikofaktorer. Når det er sagt, så lenge situasjonen i Brasil fortsatt er uavklart, øker sannsynligheten for at investorene vil forlange en høyere rente for å finansiere selskapet i fremtiden. Skulle så skje, vil yielden på 8,9 % fremstå mindre attraktiv, men likevel mer attraktiv enn de aller fleste selskapene på Oslo børs, slik jeg ser det.

Å lede Hydro er krevende

Selskapet har nylig fått ny leder, Hilde Merete Aasheim, som har overtatt en rekke utfordringer fra sin forgjenger (Brandtzæg). I denne sammenhengen er det verdt å merke seg at Hydro, med alle dets aktiviteter i en rekke ulike jurisdiksjoner (verden over), er krevende. Fra et analytisk ståsted, anser jeg sjefsrollen i Hydro for å være den mest komplekse og krevende blant alle selskapene på Oslo Børs.

Hydro er for øvrig det 3. største selskapet i min norske aksjeportefølje. Min aksjeportefølje kan for øvrig sees i sin helhet på Shareville https://www.shareville.no/me/wall

Viktig! Denne kommentaren skal ikke under noen omstendigheter, oppfattes som investeringsråd el. Den er kun ment å gi et innblikk i mine tanker/vurderinger om selskapet som analytiker og investor/potensiell investor

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer