Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Selskapshendelser (Corporate Actions)

Hvordan utbetales utbytte?

Utbytte betales ut til en felleskonto hos Nordnet, og går så videre direkte inn på din Nordnet-konto. Du kan så velge å reinvestere pengene eller eventuelt gjøre et uttak til en foranmeldt bankkonto.

Når har jeg rett til utbytte?

​For å få utbytte må du eie aksjen på den dagen avstemming skjer, det vil si på den såkalte "ink-dagen". Ink-dagen bestemmes på generalforsamlingen til hvert enkelt selskap og er dagen før den såkalte "Ex-dagen" som det ofte refereres til i børsmeldinger. Eier du aksjen på ink-dagen har du rett til utbytte.

En oversikt over hva som gjelder i hvert tilfelle, kan du finne for eksempel på selskapenes hjemmesider eller på newsweb.nolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i forhold til datoene som oppgis.

Hvor finner jeg informasjon om utbytte og utbetaling?

​Du finner utbyttedatoer på Oslo Børs hjemmesider newsweb.nolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu eller på det enkelte selskapet hjemmeside. Nordnet har også en oversikt over kommende genralforsamlinger og utbytte.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Reinvestert utbytte

Nordnet vil fra og med 2014 ikke lenger tilby muligheten å velge reinvestert utbytte under Mine Corporate Actions. Dette gjelder først og fremst aksjer utenfor Norden. Nordnet vil alltid velge at utbyttet utbetales i form av kontanter.

Spin-off aksje

En spin-off er når en divisjon eller datterselskap blir skilt ut og børsnotert som et eget selskap.


Mer om

Selskapshendelser (Corporate Actions)

Ring oss på

Gjelder det Aksjesparekonto?
Klikk her.

Mandag til fredag

8.30-17.00

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.