Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Er det mulig å legge en bytt fond-ordre?

Det er mulig å legge en «Bytt fond»-ordre under menypunktet «Mine sider» og «Kontooversikt». På kontooversikten ser du en liste over dine fond. Her kan du velge mellom «Kjøp» - «Selg» - «Bytt». Du kan legge en «Bytt fond»-ordre ved å trykke på «Bytt».

Når du bytter fond legges det en salgsordre i fondet du allerede eier. Når vi får bekreftet NAV-kurs legges det en kjøpsordre for beløpet som står igjen etter salget. Fondsordrer gjennomføres én om gangen. Det tar som regel tre til fem virkedager før byttet er synlig på kontoen din, men dette varierer fra fond til fond. Du kan fjerne fondsbestillingene dine helt frem til klokken 08:30 første virkedager etter at ordren er lagt.

Vær oppmerksom på at bytte av fond innebærer en skattemessig realisasjon av gevinst/tap på en Aksje- og fondskonto (gjelder ikke Investeringskonto Zero og Aksjesparekonto).

Merk: Har du lagt en «Bytt fond»-ordre og pengene for salget skulle bli tilgjengelig på kontoen din er det viktig at du ikke benytter pengene til å kjøpe andre verdipapirer.

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake